Сити победи Суонси в мач с 12 минути продължение 27.10 | 22:10

Ворм и Майка Ричардс получиха тежки контузии

От Иво Вецев

Манчестър Сити временно излезе еднолично на втора позиция, след като в мач от 9-ия кръг победи с минималното 1:0 Суонси на своя "Етихад".

Единственото попадение в срещата беше дело на Тевес в 61-ата минута, но вратарят на Суонси Ворм и десният бранител на домакините Майка Ричардс получиха много тежки контузии, заради които продължението беше рекордните 12 минути.

Благодарение на успеха си шампионите се изкачиха на втора позиция с 21 точки, като дръпнаха с 2 точки на градския съперник Юнайтед и са на 1 зад Челси. Суонси пък е в златната среда на класирането - 10-о място с 11 пункта.

Утре пък Манчестър Юнайтед и Челси излизат един срещу друг в дербито на 9-ия кръг, като "гражданите" не биха се разсърдили на "червените дяволи", ако спрат серията без загуба на Челси.

Манчестър Сити започна срещата с териториален превес, но явно загубата от Аякс през седмицата се беше отразила негативно на играчите на Манчини и те не достигаха до сериозни положения пред вратата на "лебедите". Първият удар в очертанията пък дойде едва в 21-ата минута дело на Тевес.

В 37-ата минута пък беше първата чиста ситуация, след като Мичу преодоля съпротивата на Джо Харт и вкара, но съдията вече беше надул свирката - засада, но реферът не показа картон на нападателя за това, че е продължил да играе.

До края на полувремето двата отбора си размениха по една добра ситуация, като Тевес можеше да се разпише, но ударът му отблизо бе спасен от Ворм. Мичу пък остана сам срещу Харт, но националът успя да се намеси авторитетно срещу младия испанец.

Манчини явно се беше ядосал на своите възпитаници, след като от самото начало на втората част те започнаха да натискат. В 51-ата минута Насри изведе Балотели на чудесна позиция, но той се засуети и стреля в аут. Малко по-късно Ричардс беше в опасна близост, но защитник му отне топката, докато Балотели се строполи на земята и искаше дузпа, но такава не последва.

В 59-ата минута отново Мичу беше в центъра на събитията, след като Ернандес центрира перфектно към него в наказателното поле, но ударът с глава на испанеца отново бе спасен от Харт.

2 минути след това "гражданите" организираха добра атака, в която Клиши пусна на Тевес пред наказателното поле и със страхотен футбол аржентинецът направи Ворм безпомощен - 1:0 на "Етихад". При опита си да спаси топката обаче Ворм се контузи тежко и беше принудително сменен.

Това успокои домакините, които владееха ситуацията на терена, докато Суонси се опита да изравни, но единствените възможности се откриха пред Мичу и Чико, които стреляха на два пъти, но в аут.

Майка Ричардс пък в края на мача получи контузия в коляното, като и той беше сменен принудително, а срещата беше продължена с цели 12 минути заради проблемите с контузени играчи в двата състава. Десният бек беше изнесен на носилка и с кислородна маска.

Въпреки сериозното продължение на терена нищо не се промени, като Суонси опита да изравни, докато Балотели в последната секунда уцели горната греда.

Водещи