Ситроен записа двоен успех в Рали Португалия 27.03 | 18:32

Себастиен Ожие спечели надпреварата за втора поредна година, а зад него се нареди съотборникът му Себастиен Льоб

От Константин Симидчийски

Заводският пилот на Ситроен Себастиен Ожие спечели за втора поредна година Рали Португалия, кръг от Световния рали шампионат. Второто място остана за съотборника му и настоящ световен шампион - Себастиен Льоб, което и направи успеха на Ситроен двоен.

По този начин Ожие успя и да се реваншира за катастрофата, която той претърпя на Рали Мексико наскоро.

Ситроен стигна до победата, спечелвайки тактическата битка с Форд, чийто състезатели бяха съпътствани и от сериозен брой технически нередности на Иберийския полуостров. Яри-Мата Латвала и Мирко Хирвонен се бориха здраво, но в крайна сметка останаха съответно трети и четвърти в крайното подреждане.

Ожие поведе колоната вчера, а днес кара предпазливо предвид солидната си преднина и спечели само първата скоростна отсечка за деня. Победата му бе предрешена още сутринта, след като Льоб реши да не атакува първото място и остави победата на своя съотборник.

"Това е перфектен уикенд за нас. Чувствам се изключително щастлив", довери победителят Себастиен Ожие. "Искам да посветоя този успех на целия отбор, защото те подготвиха оптимална кола за мен, като не спряха да ми вярват и след катастрофата в Мексико. Това е най-добрият начин отново да си стъпя на краката".

Матю Уилсън от своя страна на няколко пъти се озова на четвъртото място, но в крайна сметка Мирко Хирвонен не позволи да бъде изместен от него. На шеста позиция остана Петер Солберг, докато Кими Райконен спечели битката за седмото място с Федерико Вийагра.

Водещи

Най-четени