Славия победи Пирин с дузпи и се класира на финал за Купата 21.04 | 17:53

"Белите" завършиха 1:1 с "орлетата" в редовното време и рулетката на дузпите определи съперника на ЦСКА във финала

От iNews.bg

Отборът на Славия се класира за финала на турнира за Купата на България след като на полуфиналите пребори тима на Пирин. Двата тима си размениха по един гол в редовното време, а в продълженията не успяха да се победят. Така се стигна до драмата на дузпите, при която "белите" вкараха 7 и изтърваха една, докато Пирин вкара 6 и изтърва два от ударите и напусна победен стадион "Славия".

Срещата започна силно за домакините и още в 7-ата минута те имаха претенции за дузпа. Виктор Дениран центрира отляво в наказателното поле, където Мартин Кушев бе задържан за фланелката от бранител, но това не бе санкционирано от главния съдия Георги Йорданов. Тимът на Пирин отговори с добра атака в 15-ата минута, когато след центриране отдясно на Димитър Наков, Веселин Стойков с глава бе оставен непокрит в наказателното поле на Славия, но нацели напречната греда.

Точно когато нещата отиваха към нулево реми на почивката, в 43-ата минута съдията Георги Йорданов отсъди спорна дузпа за домакините. Николай Божов нахлуваше на скорост в наказателното поле и точно когато щеше да стреля, Митревски сложи крака си пред топката. Божов нацели в крака защитника на Пирин, а съдията посочи бялата точка. Даниел Пеев стреля по земя плътно в десния ъгъл на врата и вкара за 1:0, въпреки че Атанас Аршинков улови ъгъла.

Второто полувреме бе по-силно за гостите от Благоевград. Очевидно Костадин Ангелов бе казал правилните думи на своите момчета, които излязоха пределно мотивирани срещу "белите", които пък започнаха да допускат много брак в играта си.

В 49-ата минута след корнер топката стигна до Попев от тима на Пирин, който върна към Стойков, но той от 10 метра стреля встрани от вратата на Емил Петров. В 61-ата минута резервата Антон Карачанаков проби отлично отляво, премина през защитник на Славия и нахлу в наказателното поле и подаде към Кацимерски, който отблизо не успя да шутира добре.

В 70-ата минута Пирин най-накрая изравни след масиран натиск. След ъглов удар защитата на Славия не се намеси добре, топката достигна до Димитър Наков на задната греда и той от непосредствена близост я прати във вратата на Емил Петров за 1:1. Само 7 минути по-късно гостите можеха да поведат. Крум Бибишков бе изведен сам срещу Емил Петров, но не успя да овладее добре топката и пропусна отлична възможност да направи пълен обрат в мача.

Така се стигна до две продължения от по 15 минути, след като тимовете не вкараха до края на мача. И двата тима мислеха повече за защитите си, отколкото за спечелването на срещата. Това доведе мача до рулетката на дузпите.

При тях и двата тима вкараха първите си 5 шута, като точни за Славия бяха Жоро Христов, Божов, Дани Пеев, Том Мансаров и Жозе Жуниор. За Пирин пък безпогрешни бяха Сандански, Наков, Попев, Крум Бибишков и Цветков. Последваха нови два гола на Филипов и Якимов, за да се стигне до два поредни пропуска, дело на Ради Димитров за Славия и Антон Карачанаков за Пирин. След това Диан Молдованов вкара за домакините, а Мирослав Ризов не уцели вратата и пропусна решителния шут, пращайки Славия на финала.

Така Славия ще се изправи срещу ЦСКА в спор за Купата на страната. "Армейците" вчера се наложиха с 2:1 над шампиона Литекс и си осигуриха място на финала.

Водещи