ЦСКА победи Литекс с 2:1 и се класира на финала за Купата на България 20.04 | 23:13

Спас Делев се превърна в герой за своя отбор след като вкара и двата гола за "червените", а победното попадение дойде четири минути преди края на мача

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА победи с 2:1 тима на Литекс и се класира за финала за Купата на България. Срещата се игра на стадион "Българска армия", като това бе първи мач на "червените" в своя дом за този сезон.

В герой за ЦСКА се превърна Спас Делев, който вкара за 2:1 четири минути преди края на мача. Иначе Делев откри резултата в 28-та минута, а Георги Миланов изравни в 68-та.

Двата тима си разделиха по едно полувреме. ЦСКА започна много силно двубоя под скандиранията на публиката, която се постара да подкрепи своите любимци на "Българска армия".

Още в 7-та минута Маркиньос стреля опасно от пряк свободен удар. Топката попадна в непокрития Делев, но той се забави и изкара кълбото в аут. Само 4 минути по-късно Тодор Янчев изведе добре Делев, който остана на добра позиция, но стреля във вратата.

Първият гол падна в 28-та минута. Грегъри Нелсън получи една топка на ръба на засада и подаде към Делев. Нападателят отклони леко топката, но пък вратаря бе залитнал и Делев довкара топката за 1:0.

В 36-та минута пък вратаря Баривиера се реваншира за грешката си спаси удар Спас Делев, който бе излязъл сам на стрелкова позиция. Малко по-късно отново добре се намеси вратаря след удар на Тодор Янчев.

Второто полувреме бе за тима на Литекс, като "оранжевите" започнаха много силно и търсеха гола. В 52-та минута след центриране от пряк свободен удар, Барт стреля с глава от близо, но Иван Караджов спаси.

Малко по-късно Светльо Тодоров с глава от два метра не успя да уцели добре топката и тя излезе в аут. В 68-та минута Литекс стигна до равенството след като Георги Миланов засече с глава центриране на Христо Янев от корнер. Само пет минути по-късно шампионите можеха да направят пълен обрат. Дока изскочи на много добра позиция, но би точно във вратаря.

Двубоят вървеше към продължения, но Маркиньос бе изведен в наказателното поле и върна топката към Делев, който шутира и след рикошет в крака на Пламен Николов топката попадна във вратата на Литекс за 2:1.

Така ЦСКА ще играе във финала за Купата на България срещу победителят от двубоя между Славия и Пирин.

Водещи

Най-четени