Славия с първа победа в първенството, Черно море излъга Етър 18.08 | 20:13

"Белите" успяха да победят Монтана в София, а днес се изиграха още три срещи от "А" група

От Иво Вецев

Славия постигна първата си победа през новия сезон, след като спечели с 2:1 домакинството си на Монтана в столичния квартал "Овча купел".

Още в 4-ата минута Жуниор откри резултата за домакините, а в 52-ата защитникът Янко Сандански покачи на 2:0. Почетният гол за гостите реализира новото попълнение Петър Петров в 57-ата минута.

Така след поражението с 0:3 от Ботев Пд, Славия се връща на пътя на победата в шампионата, докато Монтана записа втора загуба след онова 2:3 срещу Етър у дома преди седмица.

През първата част личеше превъзходството на "белите", които можеха да водят с по-убедителен резултат, но сериозен пропуск направи Здравко Лазаров, изведен сам срещу вратаря от друг бивш национал - Чавдар Янков.

Иначе в 4-ата минута Радослав Димитров центрира отляво в наказателното поле и Жуниньо с глава откри резултата. В 22-ата пък Йордан Тодоров от пряк свободен удар нацели напречната греда, макар и рикошет да помогна при полета на топката.

В 52-ата Сандански се извиси над противниковата отбрана след корнер и с отново с глава прониза мрежата на гостите - 2:0.

Пет минути по-късно Петър Петров намали изоставането на Монтана с мощен изстрел, който не остави шансове на вратаря Георги Петков.

Миньор и Локомотив София завършиха наравно 0:0 на градския стадион в Перник и поделиха точките. Така "чуковете" продължават да нямат победа след изиграването на 2 кръга, тъй като в първия отстъпиха на новака Пирин Гоце Делчев драматично с 1:2.

"Железничарите" пък записаха второ равенство, след онова 1:1 с пловдивския Локомотив в столицата пред седмица.

Като цяло домакините имаха по-опасни удари към противниковата врата, но силните изстрели на Крум Бибишков и Искрен Писаров не успяха да пратят топката в мрежата.


В друг двубой от съботната програма на Виктория ФП Черно море успя да излъже с 1:0 като гост Етър, а голът отбеляза Берганси в 39-ата минута. В последната среща пък новакът Пирин (Гоце Делчев) победи с 1:2 Ботев Враца и оглави класирането след втория кръг. Головете отбелязаха Гоцев и Лапантов, а аванс на врачани беше дал Илия Илиев.

Водещи

Най-четени