Случката с Петев сащиса и Пирес 18.10 | 11:57

Бившата звезда на Арсенал поздрави Стилиян Петров

От Божидар Азманов

Бившият френски национал Робер Пирес изрази своето недоумение от случилото се с Ивайло Петев на "Герена" преди десетина дни и начина, по който той бе посрещнат от част на феновете на Левски при своето представяне.

Пирес бе гост в сутрешния блок на ТВ 7. Той е в България като посланик на Шампионската лига и пристигна в София заедно с трофея, който е изложен пред Народния театър "Иван Вазов".

На французина бяха пуснати кадри от шокиращата случка с Петев, но сам призна, че не вижда сцената за първи път.

"Познавам един български отбор. През 2009 година играх срещу Левски и там имаше един френски футболист - Седрик Бардон. За ваше съжаление тогава спечелихме."

Видях в интернет какво се случи с Петев. За първи път виждам такава ситуация. Трудно е да бъде разбрана, защото обикновено не феновете решават какво да се прави, а президента на един клуб.

За един външен наблюдател е странно и неразбираемо защо привържениците постъпват по такъв начин. Но съм запознат със случая, защото съм любопитен и следя всичко, което се случва в европейския футбол", сподели Пирес.

За съжаление няма да имам възможност да гледам ЦСКА - Левски на живо, защото тази вечер заминавам за Лондон. Утре трябва да съм на срещата на Арсенал с Норич, но със сигурност ще проверя резултата от мача", добави той.

Пирес не пропусна възможността при гостуването си в България да поздрави Стилиян Петров. Французинът бе съотборник с бившия капитан на българския национален отбор по футбол в Астън Вила и взе участие в неговия бенефис миналия месец.

"Стилян Петров ме е учил на отделни думички български. За мен беше голямо удоволствие да играя с него. Освен това това беше последният капитан на Астън Вила, а аз сложих край на кариерата си именно там.

Когато в кариерата си се срещаш с футболисти като Стилян е важно да им окажеш подкрепа. Това беше важно за него, защото феновете откликнаха, а това показва голямото значение, което той има за този клуб", подчерта Пирес.

Някогашната звездата на Арсенал и Виляреал обясни, че за него е голяма чест да бъде посланик на УЕФА и да пътува с такъв велик треньор като Фабио Капело из Европа.

Той си припомни със съжаление, че единственият момент в кариерата му на футболист, когато е бил близо до скъпоценната купа, е бил финалът на Шампионската лига през 2006 година. За съжаление, тогава тя се изплъзна на любимия му Арсенал след инфарктната загуба от Барселона с 2:1 в Париж.

Водещи