Снукър турнирът приключи за още двама българи и една легенда 08.06 | 11:38

Джими Уайт напуска PTC Victoria Bulgaria Open, но не преди да раздаде куп автографи

От Даниел Любомиров

За огромно съжаление на българските фенове в зала "Универсиада" Джими Уайт отпадна от PTC Victoria Bulgaria Open след загуба с 0:4 от Андрю Паджет.

Публиката се впусна към бариерата до първия ред, за да засипе легендарния майстор на щеката с молби за автограф.

Въпреки че видимо бе разочарован от загубата, Уайт не остави нито един желаещ без подпис върху снимка.

Уайт имаше доста проблеми с щеката си в първия фрейм и не можа да запише висока точкова серия, тъй като бъркаше не само с удължителя, но и сравнително лесни удари.

Паджет наказа грешките на легендарния си опонент и поведе с 1:0, след което обаче беше принуден да седи на стола си в началото на втората партия. Уайт направи серия от 54, преди да сбърка и да върне съперника си на масата, който постигна брейк от 60 и двамата решиха фрейма на цветните топки. По-точен се оказа отново Паджет и след реализирана синя спечели партията - 2:0.

В третия фрейм Уайт отново демонстрира колебания в позиционирането, което позволи на Паджет да направи сравнително солидна серия, достатъчна му, за да поведе с 3:0.

В 4-ия и двамата имаха възможности на масата и записаха по две кратки серии, но грешка на Уайт на цветовете позволи на Паджет да разчисти от кафява до черна - 4:0.

Българинът Николай Христов отстъпи с 0:4 на Лиам Хайфилд, а Юлиан Сербезки закъсня за своя двубой с Джоел Уокър, което му коства загуба служебно на първия фрейм.

Последваха още три на сметката на професионалиста и нашият представител приключи участието си в PTC Victoria Bulgaria Open.

Друга легенда - Тони Драго - спечели трудно с 4:2 срещу Дарън Кук в най-дълго продължилия двубой от сутришната сесия в съботния ден.

Водещи

Най-четени