Снукър шампионът в София Шон Мърфи: Винаги съм искал титла тук 06.10 | 10:31

Магьосника призна, че винаги чувства любовта на феновете

От Даниел Любомиров

Шампионът на PTC Victoria Bulgaria Open 2014 Шон Мърфи сподели специално за Sporta.bg, че винаги е искал да се представя добре пред българската публика, защото има много приятели у нас, а и усеща, че зрителите обичат играта и е "хубаво да играеш на място, където хората те искат".

Мърфи разкри, че се чувства отлично в България и има много приятели тук още по време на самия турнир в зала "Универсиада", но след като спечели трофея, призна, че чувството е "специално", защото той първи дойде на родна земя преди 7 години като посланик на снукъра.

Магьосника спечели с 4:2 над Мартин Гулд във финала в почти пълната зала "Универсиада", като зрителите очевидно бяха изключително доволни да видят трофея именно в неговите ръце.

"Определено чувството да спечелиш на ново място е специално. Имам много приятели в България и винаги съм искал да играя добре тук заради тях. Познавам хора тук от много години и турнирът винаги ми е харесвал, така че да го спечеля наистина е страхотно.

Определено мисля, че снукърът в България ще се развива в бъдеще. Ако погледнем Германия, това е страната от континентална Европа, където снукърът е най-обичан. Те започнаха да организират много по-малки турнири от този в София, но имаха изключителни успех и популярност, като постепенно ставаха все по-големи и по-големи.

Няма причина България да не поеме по същия път – да организира и други надпревари, този турнир да става все по-голям, да идват повече състезатели и мащабите да се повишават, което ще бъде страхотно.

Полша също може да се даде за пример. Снукърът заради Евроспорт стана изключително популярен в тази част на Европа (извън Острова), което е чудесно. Виждате, че сега в залата нямаше празно място, феновете бяха страхотни.

Хубаво е да играеш на места, където хората те искат. Ние наистина чувстваме, че зрителите ни обичат и искаме да продължаваме да играем пред тях и да показваме най-доброто от себе си.

Много съм доволен от формата си през целия турнир. Като цяло е много приятно чувството да видиш как усилията, които си полагал по време на тренировките, ти позволяват да береш плодовете от труда си на същинските състезания и да печелиш трофеи. Аз дълги години съм се стремял да усъвършенствам снукъра си и подобна награда за усилията е страхотна. Надявам се да ми предстои да спечеля още много титли", завърши Мърфи специално за Sporta.bg

Най-четени