Спас Делев подписа с Мерсин за 4 години и половина 12.01 | 15:10

Нападателят ще продължи кариерата си в шампионата на Турция, като в касата на ЦСКА ще влезе сумата от 1 милион евро

От Константин Симидчийски

Националът на България Спас Делев вече е футболист на турския елитен Мерсин, след като днес нападателят подписа контракт за 4.5 години със заемащия 8-ма позиция в местната Суперлийг състав. Делев акостира днес в турския град, като в касата на "червените" ще влезе сумата от 1 милион евро.

За предстоящия трансфер на Делев се знаеше от два дни насам, след като във вторник националът буквално бе свален от автобуса на ЦСКА, пътуващ за подготвителен лагер в Гърция. Това бе е втори опит на Мерсин да се сдобие с услугите на бързоногия нападател. Турците вече претърпяха един неуспех в преговорите с "червените", но този път ЦСКА прие офертата на "червените дяволи", както е известен Мерсин в южната ни съседка.

Един от силните хора в ръководството на Мерсин Мехмет Ъшък не скри задоволството си от привличането на Спас Делев, подчертавайки, че подобен тип трансфери не са практика за този клуб.

"Спас Делев е много талантлив и полезен футболист. Искахме да го вземем доста по-рано, но тогава не се получи. Сега вече всичко е наред. Някои обстоятелства се промениха и може би това е причината сделката вече да бъде положителна", коментира Ъшък.

"За нас това е скъпа сделка, като нямаме практика да купуваме подобни играчи от чужбина. Вярваме обаче, че един ден Спас Делев ще струва много повече. При самите преговори имаше проблеми, но всички сме доволни, че стигнахме до щастлив край. Гарантирам, че той ще бъде основен играч в нашия отбор", добави Мехмет Ъшък.

Мерсин заема 8-ма позиция във временното класиране на турската Суперлийг, разполагайки с актив от 27 точки след 19 изиграни срещи. Клубът е създаден през 1925 г., като най-големият му успех е достигането на финал в турнира за Купата на Турция. Това се случва през сезон 1982/83, когато Мерсин отстъпва на гранда Фенербахче в спор за трофея. През следващия сезон тимът участва във вече несъществуващия турнир за Купата на Носителите на Купи, но губи от българския Спартак Варна още в първия кръг.

Водещи

Най-четени