Специалния: Кристиано е по-добър от Марадона и Пеле 05.03 | 15:43

Жозе Моуриньо засипа с похвали сънародника си преди решителния реванш с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд"

От Мариян Найденов

Наставникът на Реал Мадрид похвали звездата на тима Кристиано Роналдо в навечерието на двубоя с Манчестър Юнайтед от 1/8-финалите в Шампионската лига и заяви, че сънародникът му е най-великият футболист в света за всички времена.

Специалния окачестви 28-годишния португалец като по-добър от Диего Марадона и Пеле и каза, че колегата му сър Алекс Фъргюсън ще има трудни времена с обезвреждането на нападателя довечера на "Олд Трафорд".

Бившият наставник на Челси и Интер уточни, че за да отстрани Юнайтед, Реал ще трябва да играе като отбор, а не да разчита на индивидуални изяви.

"Да бъдем тим, нищо друго. Ако сме единни ще спечелим," каза Моуриньо пред ITV Sport, в отговор на въпроса дали качествата на един играч могат да решат изхода от сблъсъка.

"Как Юнайтед да спре Кристиано Роналдо? Не е мой проблем, аз никога не съм искал да го спирам. Това си е тяхна грижа," допълни 50-годишният специалист.

"Той е най-добрият. Най-добрият в света, да. Вероятно най-добрият за всички времена."

"Наблюдавал съм Марадона няколко пъти. Никога не съм гледал Пеле. Но Кристиано е невероятен. Този човек е най-добрият."

"Но дори и той не може да спечели сам. Ключът е в колектива, а тимът се нуждае от баланс и хора, които изпълняват различни задачи. На това ниво, ако някой се провали, нямаме шанс," продължи Моуриньо.

"Никога не казваме, че Кристиано е виновен, когато загубим и не можем да си мислим, че той е единственият, който е спечелил мача. Без отбора той е никой, а тимът без него не е същият."

Енигматичният треньор на Реал Мадрид каза в понеделник, че "светът ще спре", за да гледа двата европейски колоса един срещу друг, но уточни, че всички очи ще се взират в мача, а не в него.

50-годишният португалец също обяви, че неговата нова работа най-вероятно ще бъде в Англия, но побърза да отрече спекулациите, че очаква да напусне "кралския клуб" в края на сезона. Моуриньо заяви, че е изцяло съсредоточен върху прогреса на Реал в Шампионската лига.

"Да, вероятно следващата ми работа ще е в Англия. Но нямам идея къде точно. Може би няма да е това лято, наистина не знам."

"Не мисля за бъдещето си, то не е важно, особено преди мач от такова измерение. Искам да направя всичко, което е по силите ми, за да помогна на Реал да спечели. Искам да се насладя на всяка минута от двубоя," завърши Моуриньо.

Водещи

Най-четени