Специалния по-доволен от защитата, Императора изригна срещу съдията 04.04 | 09:23

"Съдията беше уплашен от името на Реал. Той не е подготвен да ръководи мачове на такова ниво" усъмни се в компетентността на рефера Фатих Терим

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана доволен от играта и резултата след класическата победа с 3:0 на "белия балет" над Галатасарай в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига, игран на "Сантяго Бернабеу" снощи. Португалският специалист отдели специално внимание на добрата игра на отбора в защита, като похвали бранителите си.

"Мисля, че се защитавахме по-добре, отколкото нападахме. в атака много често губехме последната топка или не успявахме със завършващия пас. Въпреки това, създадохме и немалко положения и можехме да отбележим и още голове. Според мен обаче, че в отбрана се справихме изключително добре", коментира Специалния пред Sky Sports след мача.

"Играхме много сериозно. За разлика от испанската преса, ние подходихме с необходимото уважение към Галатасарай. Знаем, че те са добър отбор с чудесни нападатели, които са опасни, винаги когато са с топката в крака, и се бяхме подготвили много добре от гледна точка на защитата", добави Моуриньо.

"Знам,че ако отбележим гол в Истанбул, те трябва да вкарат пет. Резултатът е много добър, но аз съм виждал толкова невероятни неща във футбола, че нищо не може да ме изненада, а и да не забравяме, че Истанбул е много негостоприемно място. Галатасарай разполага със страхотни футболисти", каза още португалският специалист.

Накрая бившият наставник на Интер и Челси разкри, че след мача е говорил с Дидие Дрогба и Уесли Снайдер. "Бях с Дидие в края на мача, също и с Уесли. Те са ми като семейство. По време на 90-те минути не бяха, но иначе сме като семейство".

Старши треньорът на Галатасарай Фатих Терим пък остана изключително разочарован от представянето на главния съдия Свен Одвар Моен.

Ядосан, Императора заяви, че норвежкият рефер е бил уплашен от името на "кралския клуб" и това в повлияло фатално върху някои от решенията му.

Турският специалист претендира за две неотсъдени дузпи в полза на неговия отбор. Първата за игра с ръка на Сами Кедира преди почивката, а втората - за нарушение срещу Бурак Йълмаз през второто полувреме.

"Съдията беше уплашен от името на Реал. Той не е подготвен да ръководи мачове на такова ниво" усъмни се в компетентността на рефера Терим.

"Ако не можеш да видиш дузпа, за игра с ръка, то тогава не трябва да вършиш тази работа. Всеки видя тази дузпа, но не и съдията. Реал Мадрид е фаворит за спечелването на турнира, докато за нас може да се каже, че почти всичко вече приключи, но какво можем да направим?", добави наставникът на "Чим Бом".

"Дали сме загубили заради съдията? Не, но някои от отсъжданията му бяха много интересни, като например ситуацията при дузпата. Освен това допусна и доста грешки. Реал Мадрид няма нужда от съдии и те показаха това с играта си", добави Фатих Терим.

Въпреки наглед непреодолимата преднина от три гола на Реал, Терим отказа да се признае за победен, но призна, че задачата пред отбора му е много тежка.

"Головете, които пропуснахме да отбележим през първото полувреме, можеха и да променят всичко. Ще работим здраво за реванша, но след този резултат естествено, че Реал има по-големи шансове да продължи напред", смята Императора.

Последните думи на Терим бяха отново за рефера. "Не обичам да говоря за съдиите и никога не ги коментирам. Този съдия обаче беше ужасен".

Водещи

Най-четени