Станаха ясни съдиите за реваншите от 1/2-финалите в Шампионската лига 23.04 | 17:35

Двубоят между Барселона и Челси бе поверен на турския рефер Джунейт Чакър, докато главен съдия на Реал Мадрид - Челси ще бъде унгарецът Виктор Касай

От Мариян Найденов

Европейската футболна централа (УЕФА) оповести съдийските назначения за полуфиналните мачове реванши в Шампионската лига. Двубоят между Барселона и Челси бе поверен на турския рефер Джунейт Чакър, докато главен съдия на Реал Мадрид - Челси ще бъде унгарецът Виктор Касай.

Помощници на Джунейт Чакър ще бъдат сънародниците му Бахатин Дуран и Тарик Онгун.

Първата среща на "Стамфорд Бридж" завърши с минимална победа с 1:0 за домакините, а реваншът на "Камп Ноу" е във вторник (24 април) от 21:45 часа.

Джунейт Чакър е считан за един от най-добрите рефери в Европа, като доказателство за доверието, с което се ползва е, че той ще бъде един от 12-те съдии, избрани от УЕФА да ръководят срещите от Евро 2012 в Полша и Украйна това лято. Той е и в разширения списък с рефери за Мондиал 2014 в Бразилия.

Застрашени да пропуснат финала на "Алианц Арена" на 19 май, ако евентуално получат жълт картон от Чакър, са: Карлес Пуйол и Хавиер Масчерано от Барселона, а от Челси висят Ашли Коул, Бранислав Иванович, Раул Мейрелеш и Рамиреш.

Досега турският рефер не е показал нито един червен картон в четирите мача от Шампионската лига, които е ръководил през този сезон.

Другият полуфинал между Реал Мадрид и Челси пък бе поверен на унгарския рефер Виктор Касай, а помощници на 36-годишния съдия ще бъдат неговите сънародници Габор Ерош и Гьорг Ринг.

Унгарецът е в международната листа на ФИФА от 2003-та година насам и логично е в елитната категория на УЕФА, като от 9 години ръководи мачове от Купата на УЕФА и Шампионска лига.

Самият му дебют в най-комерсиалния футболен турнир е през 2007-ма година, когато свири срещи от груповата фаза, като междувременно получава наряди и за квалификациите за Европейското първенство през 2008-ма.

Един от върховите моменти в кариерата му е също 2008-ма, когато ръководи финала на Олимпийския турнир в Пекин.

На Световното първенство през 2010-та Касай бе рефер на три мача, включително полуфинала между Германия и Испания.

Касай може да се смята за един от най-важните съдии в Европа, защото получи възможността да ръководи мача за титлата от Шампионската лига миналата година между Манчестър Юнайтед и Барселона.

Водещи

Най-четени