Стенли говори открито за възможността да стане акционер в ЦСКА 16.09 | 23:27

Петров даде обширно интервю в предаването "Пред банята"

От Даниел Любомиров

Стилиян Петров даде обширно интервю за предаването по ТВ7 "Пред банята" и говори нашироко за моментното си състояние, за бъдещите си планове във футбола и за родната действителност.

Стенли взе отношение по въпроса за кризисната ситуация, в която се намират отборите на ЦСКА и Левски, като дори коментира евентуалната възможност да стане акционер в новия проект на 31-кратните шампиони.

Петров посочи, че българският футбол трябва да има търпение към промените и да действа с дисциплина, за да постига резултати, а не да се залага на постоянни смени на треньорите.

"Скоро ще ме видите в България", увери Стенли. "След няколко седмици ще ми бъде позволено да пътувам и да се прибера. От около две години не ми дават да летя със самолети. Липсват ни приятелите, подкрепата на българите и всички, които се радват за мен в този труден момент.

Отказах се от поста в Астън Вила, защото прецених, че ми е рано за треньорска работа, както физически, така и психически. В момента най-щастливи са съпругата и децата ми, защото имам време да прекарвам време с тях.

Трябва да се обърне повече внимание на детско-юношеските школи, това е най-важното във всяка футболна страна. ЦСКА и Левски ще стъпят на краката си, защото всеки отбор минава през такива кризисни моменти. Рано или късно нещата ще се оправят, но само с дициплина, защото виждаме, че в момента постоянно се сменят футболисти и треньори.

Постоянните промени не водят до нищо добро, това е ясно на всички. Когато има смяна на треньор, той иска нови футболисти, има нови виждания, изисква пълна промяна, което отнема много време. Когато един отбор получи това време, може да постигне резултати, докато в България не се дава това време и се получава една картина, която не е много приятно да се гледа.

Разговарях и с Александър Томов, и със Стойчо Младенов, но засега не съм си купил още акции. Засега няма нищо сериозно, само разговори.

Винаги съм бил честен и знам какво мога да предложа и да направя. В момента не мисля, че мога да се справя с някакъв управленски пост и да правя някакви промени. В момента трябва да се съсредоточа върху почивката си, искам да прекарвам повече време със семейството си.

Много отбори в Англия направиха много силни трансфери, но според мен Челси са фаворит за титлата, защото Моуриньо може да направи много силно завръщане в първата си година отново начело.

На българите ще кажа да са силни и задружни. Всеки народ минава през трудни времена, но важното е да са активни. Не знам защо за политика и футбол се говори от едни и същи хора, ако се използва нещо различно, може да стане тогава", завърши Стенли.

Водещи

Най-четени