Стефан Орманджиев: В ЦСКА продължават с експериментите 22.01 | 07:34

Бившият спортно-технически директор на "червените" смята, че това, което се случва в клуба, не е сериозно

От Мариян Найденов

Бившият спортно-технически директор на ЦСКА Стефан Орманджиев определи смяната на Стойчо Младенов с Миодраг Йешич като експеримент и сподели, че не е оптимист за шансовете на сръбския специалист да се справи със ситуацията на "Българска Армия".

"Поредната треньорска смяната е и поредният експеримент за мен. След като направиш още седем треньорски промени, може да се говори само за експерименти. Това не е сериозно. Клуб, който много често си сменя треньорите, няма да постигне постоянство.

Не мога да кажа дали Йешич ще успее в ЦСКА. Двете страни се лъжат още при преговарянето. Както директори, така и треньори, като си тръгнат, след това казват, че нищо от това, което е било обещано, не е станало. Не съм особен оптимист, че когато Йешич постави истинските си условия, те ще бъдат изпълнени", подчерта Орманджиев в предаването "Пред банята" по ТВ 7.

Той говори и за предишния престой на Йешич в ЦСКА, когато бившият рефер бе шеф на надзорния съвет на клуба. Според Орманджиев сърбинът се е обградил с приятелски кръг, който го е подвел.

Повод за разрива между двамата тогава е станала продажбата на Ибрахима Гай, която е станала без знанието на нито един от тях.

Припомняме, че в началото на пролетния полусезон през 2006 година ЦСКА имаше аванс от седем точки пред Левски и бе считан за сигурен шампион, но в крайна сметка с титлата триумфираха "сините".

"Той се самоизолира и се обгради с едни негови приятели - неговият кум, други, които му дадоха лоши съвети. В един момент отборът вървеше прекрасно, направихме страхотен тим, всичко беше наред. За Коледа се чухме с него поздравихме се, мислехме за пролетта на 2006-а. Бяхме на 7 точки пред следващите отбори.

В един момент се чухме и той ме обвини за продажбата на Гай. А аз дори не знаех, че е продаден. Аз нямах такава информация. Изненадах се. Дойдохме си след Нова година, имахме среща с президента на клуба Божков, и Наско Караиванов. Йешич беше негативно настроен към мен. Божков заяви, че той е направил тази продажба. А Йешич не го прие. Оттам тръгна всичко.

Йешич поискал след това, да не му се бъркам в работа. Божков му каза, че това е невъзможно, тъй като аз съм председател на Надзорния съвет. Божков ми каза да отида се занимавам със сателита Конелиано, който по-късно проби напред.

След три месеца чувах, че в отбора има групички, не ги бях виждал, отборът играеше неадекватно. Тогава работихме по цял ден за да направим големия отбор, а аз обрах негативите. Отчитам като грешка, че се отказах тогава, вместо да отида да говоря с него. Той все пак разбра, че съм му много необходим", разкри Орманджиев.