Стилиян Петров извежда Астън Вила на "Уембли"? 09.03 | 14:00

Стенли вече е част от треньорския щаб на "виланите"

От Даниел Любомиров

Тим Шерууд разкри, че има намерение да помоли легендата на Астън Вила Стилиян Петров да изведе отбора на "Уембли". Вила победи Уест Бромич с 2:0 и се класира за полуфинала на Купата на Футболната асоциация.

Новият мениджър на бирмингамци повика бишият капитан в щаба си за последните два мача.

Стилиян Петров приключи със състезателната си кариера през май 2013-та година, след като бе диагностициран с левкимия през март 2012. 35-годишният българин е в ремисия след като завърши своето лечение тази година.

Шерууд, който води Астън Вила във вече четири двубоя, призна, че Петров може да изведе отбора през следващия месец на "Уембли".

Когато му бе зададен въпрос относно тази роля на Стенли, наставникът отговори: "Това е добра идея. Със сигурност е възможност. Много сме доволни, че Стилиян е в отбора. Със сигурност той може да помогне на клуба през сезона, а защо не и след това.", добави мениджъра.

Бирмингамци са в очакване на своя противник за полуфинала. Жребият ще се проведе тази вечер.

Халфът на Астън Вила Фабиан Делф, който взе участие в срамното отпадане от Брадфорд с общ резултат 4:3 в миналогодишния полуфинал за Купата на лигата, се надява "виланите" да се паднат именно с клуба, в който е играл като юноша.

За да се случи това, Брадфорд трябва да преодолее Рединг, в преиграването на стадион "Мадейски".

"Много ми се иска да играем срещу Брадфорд. Роден съм там, но винаги съм бил фен на Лийдс. Надявам се да продължат и да се паднем с тях. Не толкова заради отмъщение, но на голям стадион с млади играчи ще се радвам да играя срещу тях", завърши Фабиан Делф.

Водещи