Стоичков: Болни мозъци и интриганти се опитват да разбият Литекс 28.09 | 14:13

"Докато аз съм треньор и Гриша Ганчев собственик на клуба, Бодуров и наш футболист няма да облекат фланелката на друг български отбор", категоричен е Камата

От Мариян Найденов

В лагера на Литекс реагираха остро на поредните интриги в столична медия, която отново пише за скандал между наставника Христо Стоичков и национала Николай Бодуров, както и за трансфер на играча в Левски.

"Докато аз съм треньор и Гриша Ганчев собственик на клуба, Бодуров и наш футболист няма да облекат фланелката на друг български отбор. Болни мозъци и интриганти само се опитват да разбият нашия тим с евтини сензации.

Нека всички знаят следното. Това, че правя забележки на Бодуров, това, че го критикувам, когато не е на ниво в мачовете, ми влиза в работата и задълженията като треньор. Да, винаги ще го хокам, ако не се представя добре, но това не значи, че имаме личностен конфликт или пък че искам да се отърва от него.

Критиката ражда шампиони. Моите съвети и изисквания са само за негово добро. И с мен постъпваше така Йохан Кройф, защото искаше наистина да стана голям футболист. И аз се опитвам, и искрено желая, талантливо момче като Николай да пробие и да заиграе в голям отбор. Заставам зад него. Когато заслужава - ще го хваля. Когато не - ще съм критичен.

Факт е, че му гласуваме доверие и той е неизменен титуляр в състава, втори капитан и национален състезател. Това се постига с много работа от негова страна и слушане на треньорите. Бодуров се старае да дава най-доброто от себе си, всичко останало е плод на нечия объркана фантазия, която почва винаги да твори преди наш важен мач", заяви Стоичков.

Самият Бодуров също беше категоричен, че няма проблеми със своя наставник.

"Пътят ми от Литекс води само към чужбина. В тези измислени трансфери няма капка истина. Нямам проблеми и конфликт с треньора. Неговото право и работа е да изисква винаги максимума от мен, да ми дава оценки, да анализира играта ми и на базата на показаното, да преценява дали заслужавам да съм титуляр.

Знам, че го прави за мое и за доброто на клуба. Всичко е наред, но малко взе да ми писва от тези постоянни медийни шумотевици и лъжи. Мисля само как да се представим и да бием в предстоящите дербита", сподели бранителят.

Водещи

Най-четени