Христо Стоичков: Боби Михайлов е като чучело 04.08 | 19:59

Наставникът на Литекс нападна президента на БФС и отрече, че ще става шеф в ЦСКА

От Божидар Азманов

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков категорично отрече появилите се днес информации, че ще става президент на ЦСКА.

На специална пресконференция той подчерта, че цялото му внимание е насочено към подготовката на "оранжевите" и не е водил преговори с никой.

"Няма да говоря много по тази тема, защото тя не кореспондира с истината. Цялото ми внимание е насочено към работата и подготовката ми с Литекс. Знаете, че винаги се коментира моето име и то е слагано където трябва и където не трябва.

На този етап не съм водил преговори с никой. Не мога да бъда поставян на друго място, в друг клуб, след като няма дори и някакви предварителни разговори.

Така че моята задача и моята цел е свързана с отбора на Литекс. Другите останали теми много малко ме вълнуват. Когато съм на работа на едно място уважавам хората, които са около мене и клубът, в който работя", заяви Камата.

Той сподели, че е доволен от работата, която е свършена в Литекс през лятната пауза и захапа сочените за фаворити през новото първенство тимове, като ги разкритикува за резила им в Европа.

"С оглед на това, което имахме като работа за вършене, съм изключително доволен. Става въпрос за задачите във физически и в тактически аспект, от старанието на някои футболисти. Няма да споменавам конкретни имена, защото няма да бъде коректно спрямо другите. Всички, които започнаха от първия ден, се стараят, което е радостно.

Много хора се чудят как Литекс ще се противопостави на другите отбори в А група, на фаворитите. Но ние ги видяхме хубаво какво представляват. Представиха се в Европа, ама май само с новата си екипировка.

Всичко се видя. Едно е да играеш в Каварна, в Търговище, където и да е в България, а съвсем друго е в Европа. Така че изобщо не ме е страх да започнем първенството с това, което имаме като състав", заяви легендата на българския футбол.

Въпреки че в Литекс единственият легионер, който остана е Армандо Ваюши, Стоичков вярва, че това е добре за отбора, защото талантите в България се пренебрегват.

"И аз съм минал по тоя път. Когато ние почвахме, нямаше чужденци и видяхте до къде стигнахме. За мене това е пътя, и това е начина. Защото в последните 20 години нищо не се направи в българския футбол за развитието на младите таланти. Идват някакви чужденци, на които никой не знае дори и името, а заради тях се пренебрегват нашите талантливи момчета.

Не правим сметки къде ще се нареди Литекс. Ще играем мач за мач и съм оптимист за представянето на отбора", сподели Христо Стоичков.

Той не пропусна да нападне президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и остро го разкритикува за ситуацията с ТВ-правата в А група.

"Просто това е една подигравка с българския футбол. Михайлов го интересува да щрака с пръсти. Не се знае нищо за ТВ-правата. Той е като чучело. Има хора във футболния съюз, които преди са мили колите, а сега управляват.

Не може да сложиш една вратовръзка, да се разкарваш в Европа и да парадираш, че си приятел с Платини. А там да не те броят за жив - не виждате ли, че са го изпратили да отговаря за футзал. Когато си гузен и нямаш смелост да отговориш, е така.

Защо не каза: "да, ще ти отговоря на трите въпроса". Нека от сега да се уточни кой ще играе за купата, кои ще играят плейофи за оставане, кой ще е в Европа. Да се направи, за да няма скандали. Не може да си на едни подлога и после на други. Който не става - във фризера", добави Стоичков.

Веднага след края на пресконференцията той се включи в демонстративен мач по минифутбол срещу квартален отбор, носещ името Каталунците. Стоичков излезе под бурните овации на над 100 зрители на терена заедно с целия си щаб.

Все още договор с отбора не е подписал нападателят Костадин Башов, който игра в контроли преди два дни. С неговото привличане селекцията в Литекс е приключила на 95 процента.

Водещи

Най-четени