Стоичков за Марадона, Меси и българския футбол 24.06 | 18:05

Камата със специално интервю за La Nacion

От iNews.bg

Единственият българин печелил Златната топка Христо Стоичков за пореден път стана обект на внимание от чуждите медии.

Модерния ляв даде поредното си интервю откакто е на Световното по футбол в Бразилия. Този той говори за аржентинското издание La Nacion. Той бе разпитан Стоичков за приятелството му с Диего Марадона и за ролята на Меси в националния отбор.

Стоичков говори за бъдещото на българския футбол като похвали младите таланти до 19 години, които се класираха за Европейското първенство и добави, че не се е отказал от треньорската кариера.

Как мислите, какъв Мондиал наблюдаваме в момента?

Нормален, с доста добра игра и много голове. Засега не се знае кои отбори са готови да стигнат до финала.

"Нормален", а не е ли по-добър от предишния?

Има ли голове, значи всичко е наред. Ако продължи по този начин, ще бъдат подобрени рекорди. Отборите не играят защитно. Търсят победата, отбелязват голове и се опитват да играят атрактивно. Това е важно за публиката. Със сигурност е по-атакуващо от други Мондиали. Имаше малко резултати 0:0.

Кои отбори Ви допадат?

Хареса ми играта на Чили. Те са здрави, организирани, имат добри играчи. Особено ми допадна Германия срещу Португалия. Мексиканците бяха брилянтни срещу Бразилия. Уругвай ми хареса срещу Англия. Но е нужно да изиграеш всички седем мача от турнира, за да се разбере кой е най-добрият.

Ами Аржентина?

Не са нищо особено, но си мисля че бавно ще навлязат във форма.

Много неща зависят от Меси.

Напрежението върху него е огромно. Меси, Меси, Меси. А другите да не би да не играят? Отборът е група футболисти, а не само един играч.

Готов ли е той да се справи с това напрежение?

Готов е, но тук е поставен под по-голямо напрежение в сравнение с Барселона. На Мондиала има седем срещи. Ако не ги спечелиш, си вън. Но той е страхотно и смело момче.

Меси заяви, че предпочита друга схема на игра. В правото си ли е да коментира схемата, или прекрачва границите?

В правото си е. Особено като става дума за Меси. Треньорът повече ли е от футболиста? Той е част от групата. Най-добре за групата е да има диалог. Но все пак крайното решение е на треньора.

Какво още каза Христо Стоичков за Мондиала четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени