Стойчо Младенов: В реванша трябва да изорем тревата, но да продължим 20.07 | 09:47

Вижте какво казаха треньорите на ЦСКА и Мура след мача

От Мариян Найденов

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов призна след равенството 0:0 с тима на Мура, че в неговия тим липсват креативните футболисти.

"Червените" стартираха с нулево равенство като гост на словенския тим, но според Младенов на реванша в София неговите футболисти трябва да изорат тревата, но да продължат напред в турнира.

"Това, което очаквахме от съперника, стана - игра в защита и на контраатаки. Ние добре организирахме атаките, но в крайната фаза бяхме неуспешни. Това, което ни липсва, продължава да ни липсва. Ние добре организирахме своите атаки, но в крайната фаза завършвахме неуспешно. В реванша трябва да изорем тревата, но да продължим. Трябва да мислим позитивно и да не говорим за отпадане.

Трябва да намерим централен нападател с креативност. Момчетата се потрудиха много, но нямаше качества в офанзивен план. Добре задържахме топката, стигахме до крайната фаза и без гол.

От два месеца говоря, че ни трябват нови попълнения. В момента просто не сме на ниво защото липсват футболисти. Сега най-лошото се случи и останахме без нападател за реванша. Ще разчитаме на дисциплината и желанието на футболистите," заяви Стойчо Младенов.

Старши треньорът на Мура Фери Цифер пък остана доволен от своите футболисти и постигнатия резултат срещу ЦСКА, като според него, отборът му има своите шансове на реванша в София.

"Знаехме отлично, че българите са класен отбор и се бяхме подготвили да им противодействаме по най-добрия начин. Много рано изгониха наш играч, но момчетата не се смутиха и показаха себераздаване, което е достойно за уважение", коментира словенският специалист след мача.

"Всички оставиха сърцата си на терена. Бяхме дисциплинирани и действахме тактически правилно. Радвам се, че не допуснахме гол", добави треньорът на Мура.

На реванша ще сме без Нусмир Фаич, но трябва да се справим и в негово отсъствие. Имаме шансове да елиминираме ЦСКА. Преди това обаче ще се концентрираме върху мача от първенството срещу Горица", завърши Цифер.

Водещи