Стойчо Стоев вижда Лудогорец на полуфинал в Лига Европа 26.11 | 09:16

Опитният специалист бе категоричен, че тимът му ще се бори на всички фронтове

От Божидар Азманов

Старши-треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев сподели, че не смята тимът си за сигурен шампион в А група. Специалистът, чийто тим продължава непобеден в Лига Европа бе гост в предаването "Пред Банята" по TV7, където бе категоричен, че разградчани ще се борят и на трите фронта - А група, Купата на България и Лига Европа, където си пожела полуфинал в Лига Европа.

"Доволен съм от това, което е Лудогорец в момента и че аз съм част от това. Нормално е да има скептици, не всеки треньор в България започва от най-високо ниво. Аз съм доволен, че съм почнал от най-ниското, детско-юношески школи, В група, Б група, по-слаби отбори в А група, доста неща съм видял, доста опит съм събрал", заяви Стоев.

"Мисля, че имаме не толкова лоши треньори в България. Залагаме на имена и на чужденци, това не е лошо като дойдат кадърни треньори чужденци, но имаме не лоши български треньори.

Това което го постигам е благодарение на труда на футболистите, на ръководството, дано да дам самочувствие на други български треньори да имат някога възможността и амбициите, и самочувствието и треньорските възможности да работят в по-големите клубове. Аз го изпитах и съм доволен", добави наставникът на шампионите.

"Когато точковото съотношение е голямо, напрежението е по-малко, но от друга страна е твърде рано да говорим, че като отбор сме много пред другите. Имаме нужния потенциал, може би и Лига Европа ни помогна да се доразвием като отбор", каза още специалистът. 

"Успехите там водят до самочувствие, което ти помага и в българското първенство. Твърде рано е да се говори, основната ни цел е да сме първенец, не само това, и Купа България. Дано пролетта продължим с добрите си игри и да стигнем възможно най-далеч, защото ни хареса", пожела си Стойчо Стоев.

Той допълни, че футболистите му вече са свикнали с цикъла на игра четвъртък - неделя и дори са доволни, а за това помага и дългата резервна скамейка.

Относно предстоящата зимна селекция треньорът каза, че ще се търси надграждане с двама - трима качествени футболисти.

Какво сподели Стойчо Стоев за предстоящия мач с ПСВ (Айндховен) и плановете за селекция в Лудогорец вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени