Стяуа елиминира ЦСКА след равенство в София 25.08 | 22:44

Отборът на ЦСКА завърши наравно - 1:1 с румънския гранд Стяуа и отпадна от по-нататъшно участие в турнира Лига Европа, след като в първия мач в Клуж допусна поражение с 2:0

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА завърши наравно - 1:1 с румънския гранд Стяуа и отпадна от по-нататъшно участие в турнира Лига Европа, след като в първия мач в Клуж допусна поражение с 2:0 и така с общ резултат 3:1 от двете срещи напусна надпреварата.

Срещата започна на високи обороти, без никакво предварително разузнаване от страна на двата отбора. Гостите от Букурещ бяха по-активни в първите минути, като в 4-та изстрел от фаул на Танасе мина над вратата на ЦСКА. "Червените" отговориха с опасно центриране на Спас Делев от корнер, при което топката облиза външната част на гредата и излезе в аут.

В 17-та минута Райс Мболи трябваше да се намесва решително след опасен изстрел от пряк свободен удар на Кристиан Танасе, който алжирският национал с мъка изби в корнер.

ЦСКА отправи първия си удар в очертанията на вратата на Стяуа в 25-та минута чрез Мишел Платини, който пробва късмета си с шут от дистанция, но вратарят на гостите боксира в корнер.

Още в ответната атака обаче (26') румънците бяха много близо до откриване на резултата, но Брандан направи невероятен пропуск, след като не успя да уцели вратата от непосредствена близост с глава.

До края на полувремето Платини на два пъти отправи удари по посока на вратата на Стяуа, но и в двата случая топката не намери целта. Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Янис Зику изпусна най-чистото положение за ЦСКА. След изпълнение на тъч, Платини отклони топката с глава, а румънският нападател на "червените" стреля със задна ножица отблизо, но коженото кълбо мина на сантиметри от напречната греда.

След почивката ЦСКА продължи да играе по-активно, но атаките на "армейците" се разбиваха в добре организираната защита на Стяуа.

Началото на второто полувреме обаче бе белязано от събития, които не се случиха на терена. Агитката на Стяуа хвърли няколко мощни бомби, като една от димките дори попадна на игрището, а част от сектора на гостите бе обхванат от пламъци. Стигна се дотам, че главният съдия и делегатът на мача заплашиха да прекратят двубоя, ако вандалските прояви на румънците не спрат. В крайна сметка това даде резултат и двубоят продължи.

Така се стигна до 72-та минута, когато Стяуа откри резултата. Кристиан Танасе проби по лявото крило, след което нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл прокара топката във вратата на Райс Мболи за 0:1.

Девет минути преди края на редовното време (81') ЦСКА все пак стигна до попадение, дело на Мишел Платини. Бразилецът получи топката от Станислав Костов в наказателното поле и с техничен удар преодоля Татарушану, оформяйки крайното 1:1.

Така тази година България няма да има представител в групите на втория по сила европейски турнир, след като по-рано днес и Литекс отпадна от Лига Европа, допускайки нова загуба от украинския гранд Динамо (Киев), този път с 1:0 и така с общ резултат 3:1 от двата мача "оранжевите" също напуснаха надпреварата.

Водещи

Най-четени