ЦСКА с драматична победа в Каварна 21.08 | 22:31

Два червени картона не спряха "червените" от победния път, Литекс разгроми тима на Светкавица в Ловеч

От Краси Киров

ЦСКА спечели трета поредна победа в А група след като надделя с 2:1 като гост над тима на Калиакра. "Червените" завършиха двубоя с девет човека като почти един час игра с човек по-малко.

Малко по-рано днес Литекс разгроми тима на Светкавица с 6:0 в Ловеч.

В Каварна червени картони за ЦСКА получиха Адемар и Спас Делев в края на мача. Иначе ЦСКА започна добре двубоя и поведе с 2:0 след попадения на Тодор Янчев и Грегъри Нелсън. През втората част домакините от Каварна върнаха един гол чрез Детелин Димитров, но силите не им стигнаха за повече.

Срещата бе много драматична като предложи много емоции на феновете. "Червените" имаха инициативата в началото на мача и разиграваха по-спокойно топката в средата на терена. Калиакра пробва с няколко центрирания да изненада защитата ЦСКА, но те не позволи да се стигне до положение за гол.

При първата по-сериозна опасност падна и първият гол в мача. Иван Бандаловски открадна топката по дясното крило, напредна и центрира в наказателното поле, където от воле Тодор Янчев не остави шансове на вратаря Цветан Димитров. След този гол натискът на "червените" се засили и те стигнаха до втори гол в 31-та минута. Холандецът Грегъри Нелсън нахлу в наказателното поле след самостоятелна акция и с мощен шут вкара топката в мрежата за 2:0.

Четири минути по-късно бразилецът Адемар получи директен червен картон за нарушение срещу Герасим Заков, който излизаше сам срещу вратаря. Малко преди края на полувремето ЦСКА можеше да реши всичко в мача, след като Спас Делев бе изведен сам, но стреля право във вратаря.

Второто полувреме започна спокойно, като домакините се опитваха по някакъв начин да притесняват повече защитата на ЦСКА. Това се случи чак в 65-та минута. След изпълнение на корнер се стигна до разбъркване в малкото наказателно поле, където Детелин Димитров бе най-съобразителен и вкара намали преднината на "червените" за 2:1.

В 74-та минута малшансът попречи на ЦСКА. Спас Делев стреля от 25 метра, но топката срещна напречната греда. Футболистите се поизнервиха и започнаха да трупат жълти картони. Пет минути преди края Спас Делев бе изгонен за втори жълт картон след като игра с ръка и по този начин ЦСКА остана с девет човека на терена. До края обаче "червените" успяха да задържат резултата и взеха третата си победа.

Отборът на Литекс постигна разгромна победа с 6:0 над новака в А група Светкавица в среща от третия кръг първенството играна на градския стадион в Ловеч.

Възпитаниците на Любо Пенев наказаха своите съперници в последните 17 минути, когато отбелязаха четири попадения. Момчил Цветанов отбеляза два гола за ловчанлии.

Срещата започна с натиск на Литекс, който обаче нямаше чисти положения. При първото такова Светльо Тодоров се разписа след центриране на Момчил Цветанов от корнер. След това домакините заиграха още по-сигурно и лесно стигаха до положения. Удар на уругваеца Флорес бе трудно париран от Димов в 31-та минута.

В началото на втората част в игра за Литекс се появи Тиаго Мирасема на мястото на Том. Само три минути по-късно Мирасема нацели страничната греда след хубаво подаване Флорес. Малко след това ситуацията се повтори като този път Тиаго се разписа с хубав удар от 15 метра за 2:0.

В 73-та минута отново след добра игра и подаване на Флорес, Кодо бе изведен в коридор и простреля вратаря за 3:0. Пет минути по-късно Флорес отново записа асистенция след като намери в наказателното поле непокрития Момчил Цветанов, който покачи на 4:0. Футболистите на Литекс не се отказаха да търсят голове до края на мача.

В 87-та минута Мирасема центрира към Кодо, който с глава вкара топката за пети път във вратата на Светкавица. В последната минута Момчил Цветанов отбеляза шестия гол в мача с удар от 20 метра.

Резултати от А група - трети кръг


Левски - Монтана - 1:0
Голмайстори: 1:0 Шьорд Арш 10 от дузпа

Локомотив /София/ - Берое - 3:0
Голмайстори: 1:0 Кристиян Добрев 15, 2:0 Марчо Дафчев 23 от
дузпа, 3:0 Янко Вълканов автогол 60

Литекс - Светкавица - 6:0
Голмайстори: 1:0 Светослав Тодоров 19, 2:0 Тиаго Мирасема
55, 3:0 Селио Кодо 73, 4:0 Момчил Цветанов 78, 5:0 Селио Кодо
87, 6:0 Момчил Цветанов 90

Калиакра - ЦСКА - 1:2
голмайстори: 0:1 Тодор Янчев 22 , 0:2 Грегъри Нелсън 31,
1:2 Детелин Димитров 65

червени картон:
ЦСКА: Адемар в 35-та минута, Спас Делев в 85-та минута

от събота:

Миньор - Славия - 1:1
Голмайстори: 0:1 Филип Филипов 15, 1:1 Том 45

Ботев /Враца/ - Черно море - 0:1
Голмайстори: 0:1 Ивелин Филипов 85

Лудогорец - Видима - - 4:0
Голмайстори: 1:0 Емил Гъргоров 35, 2:0 Марселиньо 36, 3:0
Марселиньо 67, 4:0 Кешада 74

Черноморец - Локомотив /Пловдив/ - 2:0
Голмайстори: 1:0 Жужу 29, 2:0 Жужу 72

Водещи

Най-четени