Съдия за грешките си в ущърб на ЦСКА: Бях дебел и правех чики-рики 08.04 | 17:44

Христо Ристосков е един от скандалните български съдии, а днес се изцепи в опит да обясни порязване на "армейците"

От Даниел Любомиров

Един от многото скандалните рефери в България - Христо Рискосков - стана известен не толкова с подозрителното си тегло, често определяно за наднормено.

Самият той даде доста странно и дори пренебрежително обяснение за собствените си фрапантни грешки в работата на терена, като също така се опита да оправдае колегите си.

Ристосков си навлече гнева на феновете на ЦСКА след първия мач за Купата на България срещу Лудогорец, когато не отсъди две дузпи за "армейците", които все пак спечелиха гостуването си с 2:1.

"Грешките ми в този мач са си лично мои и аз си нося отговорността.

Бях качил килограми, правех си чики-рики и си мислех, че всичко ми е позволено", заяви Рискосков, за когото беше разпоредено нещо безпрецедентно - да не свири повече мачове на ЦСКА.

"Като ме наказаха трябваше да ходя на санаториум в Австрия, за да свалям килограмите и да отслабна", добави още той.

"Няма страх при съдиите, няма как да има, когато имаме над 1000 мача. Реферите у нас просто трябва да се стегнат и да работят повече", заяви Ристосков.

В последно време напрежението между българските съдии и клубните отбори у нас ескалира, като най-скандално беше поведението на Ахмед Ахмед по време на сблъсъка за Купата на България между Левски и Литекс на "Герена".

В друг мач от турнира - ЦСКА срещу Локомотив (Сф) - Калин Людмилов също стана известен с неадекватното си поведение в края.

Той отсъди неправилно решителна дузпа в полза на "железничарите", показа червен картон на Костадин Стоянов и после го отмени, защото го бил сбъркал с Апостол Попов.

В последния кръг от първенството също имаше основания за претенции от страна на представители на отбори - старши треньорът на Ботев (Вр) Антони Здравков показа червен картон на съдията Александър Костадинов.

Реферът не изгони Костадин Стоянов за игра с ръка в наказателното поле, след което показа червен картон на Николай Маринов от състава на домакините за същото нарушение.

Водещи

Най-четени