Христо Ристосков няма да свири мачове на ЦСКА повече 05.11 | 22:09

Шефът на съдиите разкри, че ще уважи молбата на рефера и на клуба

От Даниел Любомиров

Председателят на съдийската комисия към Българския футболен съюз Никола Джугански разкри, че молбата на ЦСКА ще бъде уважена и Христо Ристосков няма да свири повече мачове на "армейците".

Sporta.bg припомня, че "червените" се оплакаха от отсъжданията на рефера по време на дербито от турнира за Купата на България с Лудогорец.

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев изказа публично недоволството на клуба от решенията на Ристосков по време на мача, като претенциите бяха най-вече за неотсъдена дузпа срещу Мишел Платини.

Самият Христо Ристосков нападна остро Майкъла и го засипа с обиди през профила си в социалната мрежа Фейсбук.

"Ристосков направи две-три грешки и в двете посоки, като по телефона ми обясни, че може и да е сгрешил в няколко ситуации", заяви Джугански в ефира на Канал 3.

"Трябваше да изгони Абел Анисе, а и Пламен Крачунов вървеше към червен картон. Не мога да кажа за ситуацията с Апостол Попов, защото не се вижда добре, но срещу Платини трябваше да бъде отсъдена дузпа.

Оценката на Ицо е 7.4 и тя предполага спиране на правата му. Слаб мач за него, очаквахме да се представи по-добре. В сряда ще разглеждаме детайлно отсъжданията му.

Той също не иска да свири мачове на ЦСКА, а това е първият клуб, който отправя молба за определен съдия, откакто аз съм председател.

Не ми харесва това, но не изглежда удачно да го назначаваме на техни мачове, защото ако не се справи добре, ще ни обвинят в тенденциозност", каза накрая Джугански.

Водещи

Най-четени