Сър Алекс: Трансферът на Бербатов беше голяма битка 23.10 | 10:18

Това пише легендарният шотландец в автобиографията си

От Мариян Найденов

Вчера легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън представи дългоочакваната си автобиография, а откъси от нея започнаха да се появяват в британските медии.

Вестник "Ивнинг Стандард" разкрива изключително интересен момент от книгата на шотландеца, в който той коментира отношенията си със собственика на Тотнъм Даниел Леви и преминаването на Димитър Бербатов на "Олд Трафорд".

Според изданието Фъргюсън нарича трансфера на българския нападател "битка" (на анг. език - "a scrap" - да не се бърка с боклук, което е едно от значенията на думата - б.р.).

"Сър Алекс се е сблъсквал с Даниел Леви на няколко пъти заради трансфери, като най-забележителният случай е този за подписа на Димитър Бербатов, който шотландецът определя като "битка". Все пак Фъргюсън отбелязва, че приоритет номер 1 на Леви винаги е бил Тотнъм, което "не е лошо нещо", пише още "Ивнинг Стандард", позовавайки се на автобиографията на легендарния треньор.

Вестник "Мирър" пък разкрива друг епизод от книгата на Фърги, който е свързан с Бербатов.

Става въпрос за напускането на Карлос Тевес през лятото на 2009 година. Тогава сър Алекс решава, че няма да предложи договор на аржентинеца и той отива в градския съперник Манчестър Сити като свободен агент.

Според "Мирър" причината Тевес да не остане на "Олд Трафорд" е именно българският таран.

"След привличането на Димитър Бербатов през 2008 година, съмненията на Сър Алекс около оставането на Тевес се увеличили", пише "Мирър", позовавайки се на автобиографията на Фъргюсън.

"Сър Алекс почувствал, че правилният път за атаката на отбора е тандем между българина и Уейн Рууни. Той започнал да вярва, че Тевес "играе за себе си" и почувствал, че Карлито вече е решил, че иска да си тръгне", продължава "Мирър".

"Той е от този вид животни, които имат нужда да играят през цялото време. Ако не тренираш интензивно, както правеше Тевес, трябва да играеш постоянно", казва за аржентинеца сър Алекс.

Водещи

Най-четени