Сър Алекс Фъргюсън официално поиска Ван Перси в Юнайтед 20.07 | 20:53

"Червените дяволи", Манчестър Сити и Ювентус в надпревара за голмайстора на Арсенал

От Иво Вецев

Постоянните слухове около евентуален трансфер на звездата на Арсенал и холандския национален отбор Робин Ван Перси в Манчестър Юнайтед придобиха изключително солидна почва, след като самият Сър Алекс Фъргюсън призна, че "червените дяволи" се опитват да привлекат нападателя.

19-кратните шампиони се опитват да направят всичко възможно, за да могат отново да спорят за титлата в Англия и трофея в Шампионска лига, като една от идеите на ръководството е да създаде атомно дуо в центъра на атаката на "червените дяволи" в лицето на Робин Ван Перси и Уейн Рууни, а с пасове да ги захранва новото попълнение Шинджи Кагава.

Мениджърът обаче охлади ентусиазма на всички фенове на Юнайтед, като сподели, че е искал преговорите да останат в тайна, тъй като има още клубове с претенции към холандеца. Освен това разговорите между двата отбора са в начална фаза.

"Очевидно Арсенал каза на света, че ние отправихме оферта за Ван Перси", сподели пред официалната телевизия на Юнайтед Сър Алекс.

"Опитахме се да стесним кръга на преговарящите колкото се може повече и искахме да финализираме преговорите, преди да обявим каквото и да било. Няма смисъл да се говори за нещо, което може и да не се случи.

"И други клубове искат играча в състава си. Ние показахме нашия интерес, като до момента мога да ви кажа само толкова. Това е", завърши темата Фърги.

Днес медиите в Англия гръмнаха, че в Арсенал са получени три оферти за Ван Перси, като сумата, фиксирана и в трите предложения, е била в региона на 15 милиона паунда, което не задоволява "топчиите".

Освен Юнайтед интерес към холандския голмайстор има от страна на шампионите на Англия Манчестър Сити и тези на Италия Ювентус.

Водещи

Най-четени