Сър Алекс възхитен от представянето на футболистите си и от Мануел Нойер 27.04 | 07:46

Коментарите на двамата треньори след Шалке - Манчестър Юнайтед

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не спести суперлативите си след победата на "червените дяволи" с 2:0 като гост на Шалке в първия полуфинален мач от Шампионската лига и стъпи с единия крак на финала. Според Фъргюсън - това е бил един от най-добрите мачове на Юнайтед в евротурнирите.

Шотландският специалист не пропусна да похвали и спрягания за трансфер на "Олд Трафорд" вратар на Шалке и германския национален отбор Мануел Нойер, който показа невероятната си класа и спаси "миньорите" от доста по-сериозно поражение.

Това бе шести пореден мач на Юнайтед без поражение като гост в тазгодишната кампания на "червените дяволи" в Шампионската лига.

Колегата на Фъргюсън Ралф Рангник пък не скри разочарованието си след загубата, но призна, че Юнайтед е бил по-добрият отбор. Германският специалист каза, че отборът му е допуснал много грешки, особено в защита и това се е оказало решаващо. Рангник добави, че само благодарение на представянето на Мануел Нойер и на късмета Шалке се е спасил от по-тежка загуба.

Сър Алекс Фъргюсън:

"Отборът игра прекрасно и всеки един се справи фантастично тази вечер. Това се дължи на това, че играчите вярват един на друг, вярват и в собствените си възможности. Концентрацията, интензивността, която показахме и скоростта, с която си подавахме бяха невероятни", каза Фъргюсън след мача.

Можеше да победим и с по-голям резултат, но Мануел Нойер беше фантастичен. През първото полувреме, когато отмениха гол на Чичарито заради засада, на почивката казах на момчетата, че могат да вкарат на този вратар. След това Гигс най-накрая отбеляза, а малко след това и Рууни и се получи чудесен резултат преди реванша.

Както казах Мануел Нойер беше фантастичен. Това може би беше най-добрата вратарска игра, показвана срещу нас. Сигурен съм, че и други вратари са имали силни мачове срещу нас, но днес аз видях един невероятен играч", не спести комплиментите си за Нойер сър Алекс.

Бях сигурен, че ще успеем да отбележим. Имахме толкова много положения, но за разлика от 1997, когато отпаднахме от Борусия (Дортмунд), сега имаме и много повече опит. Горди сме, че победихме германски отбор, чакаме доста време за това.

Тази година постигнахме някои чудесни представяния и не само в Европа, но определено този мач е един от тях. Концентрацията е от изключително значение при гостуванията в Европа. Те са по-различни от останалите и за тях е нужна по-специална настройка на футболистите. През последните 2-3 години, ние намерихме своя начин как да играем като гости. За това трябва известен опит разбира се, а също така и увереност при владеенето на топката и в крайна сметка в резултат се получава, че ние играем много по-добре като гости, отколкото който и да е друг отбор в Европа.

Ако успеем да стигнем до положителен резултат срещу Арсенал тази неделя, то тогава най-вероятно ще направя две или три промени за реванша, тъй като имаме и мач с Челси след това. Предстоят ни 7-8 дни, които са решаващи за нас, но футболистите са готови. Сега сме на върха на формата си и трябва да продължим така", завърши сър Алекс Фъргюсън.

Ралф Рангник:

"През първите 15 минути играхме добре, но след това в настъпи срив в представянето ни и допуснахме много грешки особено в защита. Юнайтед създаваше голова опасност през няколко минути, с подобна игра нямаше как да се поздравим с успех в мача," каза Рангник след срещата.

"Мануел Нойер е един от най-добрите вратари в света. Казвам това, не само заради играта му в този мач. Благодарение на неговото представяне и на късмета се спасихме от по-тежка загуба.

"При головете действахме неправилно в защита. Опитахме се да се противопоставим на Манчестър и играхме на прага на своите възможности срещу един наистина класен съперник," каза още наставникът на Шалке.

Водещи