Манчестър Юнайтед взе солидна преднина след 2:0 над Шалке 26.04 | 23:39

С голове на Гигс и Рууни "червените дяволи" ще очакват спокойно реванша на "Олд Трафорд"

От Краси Киров

Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 2:0 тима на Шалке като гост в първа полуфинална среща от Шампионската лига. "Червените дяволи" взеха много комфортна преднина преди срещата реванш на "Олд Трафорд" следващата седмица.

Юнайтед изглежда много близо до финала в Шампионската лига, който ще се играе в Лондон на стадион "Уембли". Българинът Димитър Бербатов не взе участие в този мач заради контузия, която му попречи да пътува до Германия.

Двата тима започнаха много атрактивно двубоя, като постоянно търсеха атаката и не мислеха за защита. Постепенно атаките на Юнайтед станаха по-опасни, а единствената преграда преди гола бе вратаря Мануел Нойер. В 28-та минута дойде най-чистото положение до момента, когато Гигс с глава стреля от близо, но отново Нойер се намеси великолепно.

Десет минути по-късно при едно разбъркване в наказателното поле на германците, топката попадна във Фабио, който от около десетина метра стреля в аут.Минута преди края на първото полувреме Гигс бе изведен на добра позиция, но отново Нойер успя да избие топката.

Второто полувреме продължи с натиск на Юнайтед. Карик стреля с глава извън вратата, а удар на Гигс бе спасен отново от Нойер. Отбраната на Шалке започна да губи своята увереност и допускаше много грешки. Хавиер Ернандес вкара гол, но не беше чул сигнала на съдията за засада. Шалке отвърна с удар от воле на Хурадо, който бе неточен.

"Червените дяволи" нанесоха своя удар в разстояние само на две минути. Най-опитният футболист на терена Райън Гигс разпечата вратата на Шалке. Уейн Рууни изведе перфектно Гигс на добра позиция и той с удар по земята не остави шансове на Нойер. Две минути по-късно при една контра Ернандес намери непокрит Рууни, който с би покрай Нойер за 2:0.

До края домакините нямаха сили и възможности да стигнат до гол. Сър Алекс пък постепенно извади Ернандес и Рууни за да ги запази за двубоя с Арсенал в неделя.

Така Манчестър Юнайтед е много близо до финала на "Уембли", като това ще е четвърти финал за тима в най-силния футболен турнир.

Водещи

Най-четени