Сър Алекс доволен от собствениците на Юнайтед 22.07 | 18:06

Легендарният шотландец определи семейство Глейзър като "страхотни"

От Иво Вецев

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън защити собствениците на клуба семейство Глейзър, заявявайки че те се отнасят много добре към отбора.

Преди 7 години американското семейство закупи клуба, като до ден днешен има много фенове, които протестират срещу Глейзър и се молят любимият им отбор да бъде продаден, след като той натрупа още дългове под управлението на "янките".

Не така обаче смята Фъргюсън, който е убеден, че е щяло да има критики към собственика, независимо от това кой е и какъв е.

"Напълно съм доволен от ситуацията с Глейзър", сподели 70-годишният шотландец.

"Те са страхотни. Ако ме питате как аз виждам нещата, определено няма от какво да се оплаквам.

"Никога не съм срещал неразбирателство от тяхна страна. Те се опитват да бъдат разумни що се отнася до финансите на клуба и инвестират в отбора.

"Що се отнася до феновете, то има доста фракции, които си мислят, че притежават клуба. Те никога няма да са доволни от собствениците на клуба, а и винаги е било така.

"Когато дойдох в отбора, собственик беше Мартин Едуардс и той беше оплюван заради желанието си да продаде отбора. Феновете недоволстваха. После дойдоха и Глейзър, отново феновете бяха недоволни.

"Винаги е било така. Винаги е имало много, много фенове, които са били против даден собственик и имат други виждания за отбора. В това обаче няма нищо лошо.

"Все пак смятам, че по-голямата част от нашите фенове гледат реалистично на нещата. Все пак спечелихме 4-и титли в Англия, а и станахме шампиони на Европа в периода на тяхното управление.

"Проблемът според мен е, че те нямат добра публичност. Те не търсят начин да променят това. Те са доволни да стоят встрани, да не са в центъра на събитията. Роман Абрамович е същият като тях", завърши Сър Алекс.

Водещи

Най-четени