Сър Алекс похвали Бербатов: Димитър не се е оплакал нито веднъж 28.08 | 13:35

Шотландецът призна, че е получил "няколко обаждания" относно своя нападател, но потвърди, че не смята да се разделя с него

От Константин Симидчийски

Голмайсторът на английската Висша лига за миналия сезон Димитър Бербатов все по-рядко попада в плановете на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, но това не попречи на шотландеца да го похвали за проявения професионализъм в създалата се ситуация.

В отсъствието на Хавиер Ернандес, Алекс Фъргюсън предпочита да гласува доверие на Дани Уелбек като партньор на Уейн Рууни в предни позиции, а българският нападател дори не влезе в игра по време на успеха над Тотнъм в началото на седмицата.

През това лято интерес към Бербатов не липсваше, а наскоро спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо дори призна, че е получил отказ от сър Алекс по отношение евентуален трансфер на българина в Лига 1. И макар настоящият контракт на Бербатов с Манчестър Юнайтед да изтича в края на този сезон, Фърги бе категоричен, че не смята да се разделя с него.

"Бербатов се държи по брилянтен начин", заяви шотландският специалист. "Начинът, по който той се справя със ситуацията е страхотен. Той не се е оплакал нито веднъж".

"Димитър е наистина добър професионалист, като ще има своята роля през този сезон, както и всички останали футболисти. Това няма да се случи в настоящия момент, защото разполагаме с много време между мачовете. Скоро обаче започват европейските битки, като тогава Бербатов отново ще бъде въвлечен в действие. Той разполага с нужния опит и умения, за да изиграе важна роля за отбора", добави Фъргюсън.

Шотландецът призна, че е получил "няколко обаждания" относно своя нападател, но потвърди, че не смята да се разделя с него.

"Получихме няколко обаждания, но аз нямам никакво намерение да продавам Бербатов. Няма начин. Той е първокласно момче", посочи Фъргюсън.

Водещи

Най-четени