Сър Алекс хвърля Бербатов срещу Сити за "Къмюнити Шийлд" 05.08 | 16:54

Бербатов най-вероятно ще бъде партньор на Уейн Рууни в атаката на Юнайтед за първия трофей за сезона в Англия

От Мариян Найденов

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе включен в групата на "червените дяволи" за мача с градския съперник Манчестър Сити за трофея "Къмюнити Шийлд" в неделя (7 август). Бербатов най-вероятно ще бъде партньор на Уейн Рууни в атаката на Юнайтед за първия трофей за сезона в Англия.

Контузени в състава на английския шампион са Майкъл Карик, Хавиер Ернандес и Рафаел да Силва. Тримата със сигурност пропускат двубоя на "Уембли" в неделя, потвърди мениджърът сър Алекс Фъргюсън. Антонио Валенсия и Дарън Гибсън пък, които получиха леки травми през седмицата, отново са на линия, като се очаква те да започнат като титуляри.

Новото попълнение на Манчестър Сити - Серхио Агуеро, най-вероятно ще бъде резерва на мача в Лондон след два дни. Карлос Тевес пък получи по-дълга почивка след края на турнира Копа Америка и все още не се е завърнал в Англия. Очаква се аржентинецът да пътува за Манчестър в началото на следващата седмица.

Това ще бъде едва втора среща между градските съперници Сити и Юнайтед в историята на "Къмюнити Шийлд" след 1956 година, когато победители от сблъсъка излизат "червените дяволи". Мачът има и допълнителен заряд, защото "червените дяволи" имат да си връщат на "гражданите" за поражението във финала за ФА Къп през миналия сезон.Сър 

"Няма как да няма емоции преди мач като този. Не смятам, че ще променим стила си на игра. Аз винаги съм гледал на "Къмюнити Шийлд" като стъпка към първия мач за сезона. Смятам, че всички в отбора са напълно готови за предстоящата кампания, като само двама или трима имат нужда от още малко време, за да бъдат в крак с другите", каза мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън на пресконференция преди мача.

Финалът за "Къмюнити Шийлд" между шампиона Манчестър Юнайтед и носителя на ФА Къп Манчестър Сити е в неделя, 7 август, от 16:30 часа българско време на стадион "Уембли" в Лондон.

Водещи

Най-четени