ТВ7 ще съди БФС заради телевизионните права на А група 29.11 | 08:39

Телевизията не е доволна от конкурса за купуване на правата за излъчване

От Даниел Любомиров

ТВ7 ще съди Българския футболен съюз заради "скандалното" присъждане на ексклузивни права на Булсатком за излъчване на два мача от програмата на А група.

Според програмния директор на ТВ7 Николай Бареков от страна на БФС се е извършило грубо нарушение на закона, защото проведеният конкурс за ТВ права всъщност е бил пародия и се е развил изцяло в полза на Булсатком.

Както е известно, след като "Футбол Медиа ПРО" закупи правата за излъчване на А група, само 2 телевизии на практика започнаха да излъчват двубоите – ТВ+ чрез Булсатком и Българската национална телевизия, която има право на 2-ри избор, а другата медия – на 1-ви и 3-ти.

Така ТВ7 на практика остана с алтернативата да избира 4-та за мачове, което явно не е по вкуса ѝ и затова се стига до публичната закана за даване под съд на БФС.

"Всичко е една пародия. Явил се един, в случая Булсатком, казал "ето ви едни пари" и те му дали първенството. Моите уважения, но те нямат ресурс да излъчват мачовете. Булсатком са една кабеларка, която остави футбола на тъмно. Ще сезираме прокуратурата и ще съди Българския футболен съюз", каза Бареков в предаването "Гореща точка".

Той не поясни защо ТВ7 не се е опитала да закупи правата за излъчване на мача на ЦСКА срещу Пирин в Гоце Делчев, а вместо това се усъмни в "черно тото" заради изразителния резултат в полза на "армейците".

"Как няма да се дава двубоя на ЦСКА и Пирин. Как така "червените" биха лесно с 5:0, има ли "черно тото", няма ли? Зрителите не видяха нищо от Ботев (Пловдив) – Лудогорец, как така Кирил Домусчиев и неговите хора ще решават какво да се дава по телевизията?

Да се назначи нов конкурс за правата и да се прекъсне договора с ТВ+", каза още Бареков в ефира на ТВ7, която миналият сезон имаше ексклузивни права за излъчване на А група, но тази кампания засега е излъчвала само дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив.

Водещи

Най-четени