Тевес се изравни с Бербатов по голове във Висшата лига, и двамата с по 20 18.05 | 09:54

Така кръг преди края на сезона в Англия, Тевес и Бербатов имат по 20 гола и всичко ще се реши в последния 38 кръг

От Мариян Найденов

Аржентинският национал на Манчестър Сити Карлос Тевес се изравни начело на голмайсторската класация във Висшата лига на Англия с Димитър Бербатов. След като българина почти цял сезон водеше, Тевес успя да го настигне, отбелязвайки два гола при класическата победа с 3:0 над Стоук Сити в мач от предпоследния 37-и кръг на Премиършип.

Така, кръг преди края на сезона в Англия, Тевес и Бербатов имат по 20 гола и всичко ще се реши в последния 38-и кръг, който е този уикенд, когато "червените дяволи", които вече си осигуриха титлата, приемат застрашения от изпадане Блекпул на "Олд Трафорд", а "гражданите" гостуват на Болтън.

Очаква се срещу Блекпул сър Алекс най-накрая да пусне Бербатов в игра, за да му позволи да се бори да стане едноличен голмайстор, след като почти цял сезон Митко беше начело на класацията и е със сериозен принос за спечелването на 19-тата рекордна титла на Юнайтед.

Битката за голмайсторския приз в Англия стана по-интересна и след като Комисията за спорните голове към Висшата лига отмени едно попадение на Бербатов, което обаче не ощети нито един от двамата футболисти, защото впоследствие и на Тевес не бе зачетен един гол. Иначе двамата щяха да имат по 21 попадения, вместо сегашните 20.

Каквото и да се случи обаче, българинът ще остане в историята на Манчестър Юнайтед и на английския футбол - с незабравимия си хеттрик срещу кръвния враг Ливърпул, както и с петте си гола срещу Блекбърн, с които стана едва четвъртият играч в историята на Висшата лига след Алън Шиърър, Анди Коул и Джърмейн Дефоу, отбелязал 5 попадения в един мач, както и първият чужденец, успял да го постигне.

Водещи

Най-четени