Тервел Пулев: Благодаря на всички българи, които ме подкрепяха 06.08 | 10:45

Първият български медалист разказа за емоциите си

От Иво Вецев

Първият български медалист от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев сподели, че емоциите след вчерашната победа са преобладавали, но все пак е успял да поспи след грандиозния си успех на боксовия турнир в Лондон.

Късно снощи той се боксира с аржентинеца Ямил Пералта Хара, като успя да го победи 13:10 и по този начин се класира за полуфиналите в категория до 91 килограма, осигурявайки на България първо отличие от XXX Летни олимпийски игри.

"Поспах тази вечер, в началото емоциите бяха много, но поспах", заяви в ефира на БТВ първият български медалист.

Следващият мач на Пулев е на 10-и август,, като той ще се изправи срещу световния шампион и №1 в ранглистата - украинецът Александър Усик.

"На 10 август трябва да играя полуфинал срещу украинеца Усик. Той е световен шампион, първи в схемата, трябва да е силен.

"Има няколко дена почивка, така че ще успея да се подготвя".

Той говори и за мача си с аржентинския талант Хара, като призна, че тактиката на 21-годишния боксьор го е изненадала много.

"Аржентинецът определено ме изненада, очаквах да заложи на контраатаките. Изненада ме много като скочи още в първата секунда на боя. След това обаче наложих моето темпо, моята тактика, върнах се в мача и поведох.

"Хората в залата бяха първите, които ме поздравиха. Имаше много българи, които дойдоха да ми подкрепят и аз много им благодаря".

Пулев накрая сподели, че почивката му се състои в това да се разхожда с момчетата от отбора в Лондон и увери, че най-суеверният му ритуал преди мач е... да не си реже ноктите.

"В свободното време се разхождаме из Лондон, разгледахме центъра, други части на града.

"Тайна формула за успех нямам, гледам да се концентрирам максимално. Не винаги успявам да победя, но винаги се старая. Нямам амулет, но вчера примерно не си бях изрязал ноктите, но нищо по-суеверно от това", завърши първият български медалист в Лондон.

Водещи

Най-четени