Тервел Пулев донесе първи медал за България от Олимпиадата в Лондон 06.08 | 00:33

Боксьорът ни си гарантира минимум бронз, след като се класира за 1/2-финалите

От Мариян Найденов

Тервел Пулев донесе първи медал за България от Олимпийските игри в Лондон, след като се класира за полуфиналите в категория до 91 килограма в турнира по бокс в британската столица.

Нашият боксьор се наложи по точки с 13:10 над представителя на Аржентина Ямил Пералта Хара на четвъртфиналите и така продължава напред в надпреварата.

Както е известно, в бокса няма мач за 3-4-то място, а двамата състезатели, загубили на полуфиналите, си тръгват с бронзови медали. Това означава, че Тервел Пулев си гарантира минимум бронз, а защо не и нещо повече.

Срещата не започна по най-добрия начин за българина, който получи тежък удар в главата още в първите секунди на мача. Тервел обаче успя да се съвземе и до края на рунда пласира няколко много хубави удара, а петимата съдии зад ринга отсъдиха равенство в първата част - 3:3 точки.

Във втория рунд Пулев стоеше доста по-стабилно, като организираше чудесни атаки и в същото време се защитаваше много добре. Това бе оценено и от реферите, които му дадоха предимство от две точки - 5:3.

Аржентинецът бе по-активен в началото на третата част, но Тервел успя да изравни играта и в средата на рунда вкара в главата на съперника си няколко тежки удара, които му донесоха и победата. Той спечели частта с 5:4, а с това и мача с 13:10 точки.

Водещи

Най-четени