Тервел Пулев и Георги Андонов на полуфинал, Далаклиев отпадна нелепо 21.06 | 21:05

Тервел Пулев и Георги Андонов си гарантираха поне бронзови медали, а Стефан Иванов и Детелин Далаклиев напуснаха надпреварата

От Мариян Найденов

Днес четирима български боксьори излязоха на ринга на Европейското първенство в Анкара (Турция) за четвъртфиналните си двубои от надпреварата. От тях Тервел Пулев и Георги Андонов се класираха за полуфиналите и си гарантираха поне бронзови медали, а Стефан Иванов и Детелин Далаклиев отпаднаха.

Световният шампион от Милано 2009 Далаклиев (категория до 56 килограма) напусна турнира по изключително нелеп начин. Той трябваше да се боксира с молдовеца Вячеслав Гоян, но до провеждането на мач така и не се стигна, защото на официалното премерване кантарът показа, че Детелин е по-тежък с 50 грама от категорията си и според регламента за победител бе обявен противникът му.

От Евро 2011 в Анкара отпадна и дебютантът Стефан Иванов в категория до 52 килограма. Той загуби по точки от много по-опитния Георгий Балакшин (Русия). Руснакът доминираше и през трите рунда и заслужено стигна до победата с 16:10 точки.

В категория до 49 килограма Георги Андонов спечели по точки четвъртфиналния си мач срещу унгареца Ищван Лакатош и се класира за полуфиналите. Това бе първи мач за българския боксьор в Анкара, тъй като той извади късмет при жребия, отредил му да започне направо от четвъртфиналите.

За място на финала Георги Андонов ще спори с Белик Галанов от Русия, а мачът е насрочен за следобедния сеанс в четвъртък, 23 юни.

За полуфиналите се класира и представителят ни в категория до 91 килограма – Тервел Пулев, който извоюва победа над украинеца Денис Пояцика.

Полуфиналната среща на Пулев също е насрочена за следобедния сеанс в четвъртък, 23 юни, като по-малкият брат на Кубрат Пулев ще се изправи срещу представителя на домакините Бахрам Музафер.

Така, след днешния ден България си гарантира два медала от Европейското първенство по бокс, като дори и да загубят полуфиналните си мачове, Георги Андонов и Тервел Пулев ще си тръгнат от Анкара с бронзови отличия.

Водещи

Най-четени