Тервел Пулев остана със сребърен медал от Евро 2011 24.06 | 17:55

Реферът прекрати срещата преди началото на третия рунд, като българина губеше с 15:7 точки и за победител бе обявен 18-годишният Теймур Мамадов

От Краси Киров

Българският боксьор Тервел Пулев загуби финала в категория до 91 килограма на 39-то европейско първенство по бокс за аматьори от Теймур Мамадов /Азербайджан/.

Реферът прекрати срещата преди началото на третия рунд и за победител бе обявен 18-годишният Теймур Мамадов. Точките след втория рунд бяха 15:7 за Теймур Мамадов.

Според съдийските протоколи Мамадов е спечелил първия рунд с 5:4, а втория рунд младият азербайджанец е спечелил с 10:3 точки. Така Тервел Пулев е със сребърен медал от европейското първенство по бокс за аматьори.

Преди началото на третия рунд азерът се появи в средата на ринга без каска на главата си, а реферът прекрати финалния мач и вдигна ръката на Теймур Мамадов.

Тервел Пулев е европейски вицешампион в категория до 91 килограма от Москва-2010. Тази година бе особено успешна за брата на Кубрат Пулев. Той стана носител на най-престижното отличие в българския аматьорски бокс - купа Странджа и бе обявен за най-добър чуждестранен състезател на турнира "Београдски победник".

Така България остана само с един сребърен медал от Европейското първенство по бокс в Турция.

Водещи

Най-четени