Тервел Пулев излиза срещу аржентинец в спор за медал от Лондон 01.08 | 17:56

Българинът ще срещне Ямил Пералта на четвъртфиналите и при нова победа си гарантира минимум бронзово отличие

От Даниел Любомиров

Аржентинецът Ямил Пералта Яра е съперникът на нашия Тервел Пулев на четвъртфиналите от Олимпиадата в Лондон в категория до 91 килограма.

Малко по-рано днес по-младият от братята Пулев се разправи безапелационно с китайския бронзов медалист от Световното първенство Сиансюан Ванг и спечели мача с 10:7.

В следващата фаза българинът ще се изправи срещу Пералта, който срази алжиреца Чуаиб Булудинац по категоричен начин - 13:5.

Именно мачът Тервел Пулев - Ямил Пералта ще определи един от сигурните медалисти в Лондон, тъй като победителят ще се класира на полуфиналите.

В дебюта си на Олимпийски игри българинът демонстрира много добра подготовка и загатна за висока класа, която би трябвало да му е достатъчна, за да преодолее и следващото си препятствие в боксовия турнир.

Иначе Пералта бе господар на ринга срещу съперника си от Алжир и в първия рунд спечели с 5:1, във втория - с 5:2, а в третия бе по-милостив и му бяха присъдени само 3 срещу 2 точки за африканеца.

По-голямата креативност, бързина и техника бяха оценени подобаващо от съдиите, докато в мача на Пулев вторият нокдаун, който българинът нанесе на опонента си, не бе зачетен като предимство и затова 2-ата част приключи наравно 2:2.

Така в неделя от 23:45 часа Тервел излиза отново на ринга срещу аржентинеца Пералта.

Водещи

Най-четени