Тиери Анри се завърна в Арсенал 18.11 | 07:32

Бившият капитан на "артилеристите" ще поддържа форма с отбора, докато трае почивката в Мейджър Лийг Сокър

От Мариян Найденов

Бившият капитан на Арсенал Тиери Анри започна тренировки с лондонския клуб, след като сезонът в американската Мейджър Лийг Сокър завърши. Както е известно, французинът облече фланелката на Ню Йорк Ред Булс, след като си тръгна от испанския гранд Барселона.

Целта на Анри е да поддържа добрата си спортна форма, като мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер призна, че винаги се радва, когато неговият някогашен капитан се завърне в базата на клуба.

"Тиери тренира с нас, като няма нужда той да демонстрира какво може. Винаги е приповдигащо, когато видиш колко голям футболист е той", коментира Венгер, под чието ръководство Тиери Анри се превърна в една от най-големите легенди на Арсенал.

"Той просто иска да поддържа формата си и отново да чувства удоволствието от клубния футбол. Тук той е като у дома си, като е хубаво да го видим сред нас. Винаги е позволено той да тренира с отбора, освен когато става дума за деня преди мач", допълни Венгер.

Тиери Анри напусна Арсенал през лятото на 2007, когато французинът прие предложението на Барселона. С каталунците голмайсторът спечели за първи път и Шампионската лига на Европа.

Водещи

Най-четени