Титан: Съдбата на ЦСКА вече е в ръцете на Стоичков 22.06 | 19:49

Димитър Борисов и Иво Иванов потвърдиха раздялата си с "армейците"

От Даниел Любомиров

Досегашните собственици на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов потвърдиха, че акциите на клуба вече са предоставени на Христо Стоичков.

Както вече писахме, Камата показа нагледно как акциите на новото дружество за изцяло в неговите ръце и след контролата със Светкавица ще бъдат разяснени подробности около бъдещето на клуба.

Борисов и Иванов излязоха с официално обръщение на клубния сайт на "червените", с което потвърждават, че нямат възможност да издържат повече клуба и затова дават акциите в ръцете на Стоичков без никакви финансови претенции.

Ето и цялото обръщение на Димитър Борисов и Иво Иванов:

Армейци, днес се проведоха разговори с Христо Стоичков, на които се взе общото решение да му бъдат предоставени акциите на клуба с бланково джиро.

Тези действия са продиктувани на базата на едномесечни разговори от една страна, и от друга заради натрупания негативизъм към ЦСКА.

Ние като собственици (Димитър Борисов и Иво Иванов), нямаме абсолютно никакви финансови претенции.

Като отговорни хора решихме съдбата на ЦСКА оттук нататък и решенията за бъдещето на Клуба да взима Христо Стоичков.

Също така предприемаме тези действия заради тежкото финансово състояние, в което се намира ПФК ЦСКА ЕАД, както и натрупаните дела срещу дружеството през годините, което ни поставя в сериозно затруднение относно издръжката на Клуба, която няма да можем да подсигуряваме.

Вярваме и сме сигурни, че ЦСКА ще продължава да бъде същата велика спортна институция от национален мащаб, каквато е била през всичките години от създаването й.

Водени от тези мотиви и поради убежденията ни, че трябва да дадем ново развитие на Клуба, който съответно да реализира модерни идеи, стигнахме до това окончателно решение".

Водещи

Най-четени