Топалов загуби в най-бързата партия от 7-ия кръг в Ханти-Мансийск 21.03 | 15:15

Българският гросмайстор се предаде на 27-ия ход

От iNews.bg

Най-силният български шахматист Веселин Топалов претърпя второ поражение на Турнира на претендентите за световната титла по шахмат, който се провежда в Ханти-Мансийск (Русия).

Българският гросмайстор игра с черните фигури срещу руснака Дмитрий Андрейки, но допусна грешка, която му коства партията и Веско бе принуден да хвърли бялата кърпа на 27-ия ход.

Така след изиграването на първата половина от турнира - днес бе седмият кръг, Топалов е с актив от 3 точки, събрани от четири равенства и единствената му досега победа - срещу бившия световен шампион Владимир Крамник в предишния кръг.

В следващия 8-и кръг Веселин Топалов играе с белите фигури срещу представителя на Азербайджан Шахрияр Мамедяров, с когото направи реми на старта на надпреварата.

Турнирът на претендентите в Ханти-Мансийск е с награден фонд 420 хиляди евро, а победителят ще спечели правото да играе за световната титла срещу действащия шампион Магнус Карлсен (Норвегия). За това право спорят осем шахматисти, а от утре започват вторите партии помежду им.

Най-четени