Тотнъм отново мечтае за топ 4 02.03 | 21:00

Сашо Тонев отново липсваше в състава на Вила

От Иво Вецев

Тотнъм отново се върна на пътя на победа, след като в труден двубой стигна до 1:0 над Кардиф в мач от 27-ия кръг на Висшата лига.

Изненадващо единственото попадение в срещата беше отбелязано от Роберто Солдадо, който най-накрая прекрати головата си суша, а и вкара първия си гол от игра в Премиършип. Той се възползва от отличен пас на Емануел Адебайор. 

Иначе гостите от Уелс можеха да изравнят през първата част, но гредата и Лорис не им позволиха да стигнат до гол, а през вторите 45 водените от Солскяер футболисти така и не стигнаха до опасност пред вратата на френския национал. Така Кардиф вече 400 минути няма гол в шампионата.

В същото време Астън Вила взе глътка свеж въздух, след като се подигра с Норич и спечели у дома с 4:1, но за съжаление на българските фенове Александър Тонев дори не беше в групата на "виланите".

Двубоят на "Вила Парк" не започна никак добре за домакините. Норич откри резултата след само три минути игра, като точен за 0:1 бе Уесли Хуулеън.

Между 25' и 27' обаче Астън Вила осъществи пълен обрат, а две попадения за само 120 секунди реализира белгийската звезда на тима Кристиян Бентеке.

В 37' Леандро Бакуня покачи на 3:1, а малко преди почивката автогол на Себастиян Басонг окончателно реши всичко в полза на Астън Вила.

Водещи

Най-четени