Тотнъм си търси правата за Олимпийския стадион в Лондон 31.03 | 09:19

"Шпорите" не се отказват от желанието си да получат стопанисването на стадиона в столицата след края на Олимпийските игри през 2012-а година

От Методий Методиев

Отборът на Тотнъм е започнал да проучва възможностите да възбуди съдебен процес за присъждането на новопостроения Олимпийски стадион в Лондон. По-рано през месеца от собствениците на стадиона обявиха, че е по-добре той да отиде при тима на Уест Хям, който нямаше идея да го променя по какъвто и да е начин след Олимпийските игри през 2012-а година, и да играе срещите си там в настоящия му вид.

Ръководството на Тотнъм от друга страна имаше планове, ако получи съоръжението, да премахне лекоатлетическата писта и да го направи изключително и само футболно игрище. Сега от "шпорите' ще направят нов опит да получат стопанисването на стадиона след 2012-а година.

Тимът от северен Лондон е писал писма до компанията, стопанисваща стадион, министъра на спорта на Англия, кмета на Лондон и съвета в Нюхам, "повдигайки въпроса за това, как точно е било решено стадионът да бъде присъден на Уест Хям". И двата клуба, които искаха съоръжението, трябваше да изпълнят пет критерия, като впоследствие именно Уест Хям бе предпочетен.

От компанията, стопанисваща стадиона, Olympic Park Legacy Company имат 4 седмици за отговор на питането от страна на Тотнъм. След този срок, от "шпорите" ще решат дали да започнат съдебно производство за неправомерно решение от тяхна страна.

Водещи

Най-четени