Тренто е новият волейболен шампион на Италия след победа над Кунео 15.05 | 21:32

Отборът на Радостин Стойчев и Матей Казийски не срещна проблеми на финала срещу Владимир Николов и компания

От Мариян Найденов

Отборът на Тренто спечели шампионската титла в Италия, след като на финала разгроми Кунео с 3:0 (23:13, 25:22, 25:9). Така Тренто си върна на Кунео за загубения финал през миналата година и стана шампион на Серия А1 за втори път в историята си.

Възпитаниците на Радостин Стойчев не оставиха никакви шансове на противника, като го разгромиха с 25:13 в първия сет. Втората част бе най-равностойната в мача, но Матей Казийски и компания показаха по-здрави нерви в края и отново ликуваха след 25:22. В третия гейм на терена имаше само един отбор и това бе Тренто. Европейският и световен клубен шампион даде само 9 точки на съперника си и затвори срещата след един час и 12 минути игра.

Матей Казийски направи поредния си силен мач за Тренто, завършвайки с 13 точки, като само Ян Щокър реализира повече от него - 21 и заслужено бе избран за MVP на финала. Цветан Соколов не взе участие в срещата, а третият българин в състава на Тренто - Валентин Братоев не бе в групата за мача.

За Кунео най-резултатен бе Вуут Вийсманс с 8 точки, а ветеранът Луиджи Мастранджело реализира 7. Капитанът на българския национален отбор Владимир Николов завърши срещата с 6 точки. Преди срещата Николов получи наградата си най-полезен играч на полуфиналните плейофи.

Водещи