Тренто ще защитава световната си титла в Доха 01.05 | 18:00

Отново допуснаха тима на Радостин Стойчев до участие на Световното първенство

От Даниел Любомиров

Действащият световен шампион Итас Диатек Тренто (Трентино) отново е допуснат да защитава титлата си на Световното клубно първенство от Международната федерация по волейбол.

Както е известно, воденият от Радостин Стойчев отбор спечели ценния трофей за рекорден 4-ти път на 19-ти октомври 2012-та година, след като сразиха с 3:0 на финала бразилския Сада (Крузейро).

Тренто обаче отпадна рано от Шампионската лига тази година и можеше да участва на Световното клубно първенство единствено с покана от организаторите в Доха.

Днес това вече е факт и Матей Казийски и компания ще могат отново да защитават италианската чест в надпреварата.

Освен Тренто, шампиони на света са ставали единствено други италиански клубове – Милано на два пъти и Равена и Парма по веднъж.

Все още не са известни всички сигурни участници на Световното клубно първенство.

Засега няма съмнение единствено, че шампионът на Европа Локомотив (Новосибирск), на Африка – тунизийският СФАКС, който е воден от Виктор Карагьозов, и иранският Калех, ще вземат участие на турнира в Доха през октомври.

За Мондиал 2013 ще се класират два бразилски отбора, все още неизвестни, един представител на страната домакин и по още един клуб от Южна Америка и зона Северна Америка (NORCECA).

Водещи