Треньорите на Англия и Швеция на различния полюс на настроенията 16.06 | 11:10

Рой Ходжсън остана доволен след снощната драма, докато разочарованието налегна неговия колега Ерик Хамрен

От Божидар Азманов

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън остана доволен от тиртие точки срещу Швеция, особено от начина, по който тимът му е играл през първото полувреме на срещата и похвали всичките си футболисти.

Снощи Англия победи Швеция в драматичен двубой, завършил 3:2 в полза на "трите лъва". Точни за островитяните бяха Андрю Керъл, Тио Уолкът и Дани Уелбек. За Швеция се разписа на два пъти Олоф Мелбег.

"Много съм щастлив от начина, по който играхме през първото полувреме. След това шведите се върнаха в мача и трябваше да работим много сериозно, за да стигнем до победата.

Щастлив съм от успеха. Доволен съм от представянето на двамата ни нападатели, а влизането на Тио Уолкът имаше огромен принос. Доволен и от младите играчи, и от по-опитните играчи.

Четиримата ни защитници играха добре. В средата на терена Стивън се справи достойно като капитан.

На въпрос "равен резултат ви стига в последния мач" английският селекционер отговори:

"Стига ни един добър резултат. Това е една трудна група. Ние играхме два много равностойни мача, а първото полувреме на Франция и Украйна, което гледах, също бе равностойно", заключи Ходжсън.

Освен това той разкри, че нападателят Уейн Рууни се завръща в състава на Англия след наказание и ще играе в последния мач от групите срещу Украйна.

"Няма как да оставя извън състава играч като него. Искам Рууни на терена, защото той може да създава напрежение у противниковата защита и сам да обръща мачове", каза Рой Ходжсън.

Рууни не игра в първите два мача на Англия заради наказание за червен картон в квалификациите.

Неговият колега, който води Швеция Ерик Хамрен, остана разочарован от второто поредно поражение тима му на Евро 2012, след което скандинавците се простиха с турнира.

Той заяви, че "тре кронур" е направил добър мач, но не е имал късмет, за да победи един от фаворитите в групата.

"Много съм разочарован. Според моето мнение днес направихме добър мач. Не показахме поведение, което искам да виждам, но съм горд с играчите си.

За да победиш обаче трябва да имаш и малко шанс. Имахме късмет при първия си гол, но като цяло в двата мача, които изиграхме на европейското първенство, нямахме шанс.

Те бяха много по-ефикасни от нас. Чувствам се много, много зле за моите играчи. Аз съм отговорен за отбора, аз се чувствам отговорен и за резултата.

Йохан Елмандер не беше готов да играе 90 минути, но аз съм доволен от трите промени, които направих в състава.

Още не мисля за последния мач. Ние сме много, много разочаровани. Трябва да минат най-малко 24 часа, за да мислим за следващия мач. Мисля, че Златан Ибрахимович беше много добър и в двата мача", заяви Хамрен на пресконференцията след мача.

Водещи

Най-четени