Треньорите на Михайлов и Манолев разочаровани след отпадането от Лига Европа 15.04 | 10:16

Вчера вечерта и двата отбора с българско участие в Лига Европа - Твенте и ПСВ отпаднаха от турнира, сломени съответно от Бенфика и Виляреал

От Мариян Найденов

Вчера вечерта и двата отбора с българско участие в Лига Европа - Твенте и ПСВ отпаднаха от турнира, сломени съответно от Бенфика и Виляреал. Така Холандия няма да има представител в полуфиналите на втория по сила европейски клубен турнир.

След като вече нямат ангажименти в Лига Европа, сега ПСВ и Твенте ще могат да се съсредоточат изцяло върху битката за титлата в Холандия, където в момента Станислав Манолев и компания заемат второто място, само на две точки зад шампиона Твенте, където играе друг български национал - Николай Михайлов.

Ето и как коментираха представянето на отборите си двамата треньори Мишел Прюдом и Фред Рутен.

Старши-треньорът на Твенте Мишел Прюдом заяви, че мисията на отбора му срещу Виляреал е била почти невъзможна след опустошителното 5:1 в първия мач в Португалия. Холандският шампион напусна Лига Европа след нова поражение на своя стадион с 3:1. въпреки многото допуснати голове в последните два мача, Прюдом смята, че тазгодишната кампания на Твенте в евротурнирите е била успешна.

"Днес се опитахме да направим каквото можем, но преднината на Виляреал от първия мач беше прекалено голяма. Успяхме да поведем с 1:0, след което имахме няколко добри положения, но за съжаление не успяхме да ги реализираме", каза наставникът на Николай Михайлов пред официалния сайт на Твенте.

"Смятам, че не беше справедливо да загубим втория мач, реалният резултат е 1:1. Въпреки всичко мисля, че направихме добра кампания в Европа тази година. Първо играхме шест мача в групите на Шампионската лига, след това последователно отстранихме последните два шампиона на Русия в Лига Европа. Като отбор също израснахме, но колко ще стане ясно в бъдеще", добави Мишел Прюдом.

Наставникът на ПСВ Фред Рутен пък каза, че е разочарован от отпадането на отбора му от Лига Европа. "Филипсите" напуснаха надпреварата, след като направиха 2:2 в мача реванш с Бенфина, но това не бе достатъчно, за да заличи преднината от 4:1 за Бенфика в първия мач на "Ещадио да Луш".

На реванша в Холандия ПСВ поведе с 2:0 до 25-та минута на срещата, но след това Бенфика успя да изравни и погреба надеждите на холандците за нещо повече в този мач.

"Започнахме срещата добре и отбелязахме два чудесни гола. Нашите съперници обаче бяха много мотивирани, а после ние разочаровахме с представянето си", каза 48-годишният треньор на "филипсите", цитиран от "А Бола".

Водещи

Най-четени