Треньорът на Левски уверен в психиката на играчите 03.08 | 15:59

"Феновете ми обещаха подкрепа", заяви Славиша Йоканович

От Даниел Любомиров

Левски ще играе с пълен състав срещу Пирин (Гоце Делчев) в срещата между двата тима от третия кръг на българската футболна "А" група, заяви старши треньорът на "сините" Славиша Йоканович.

В състава на вицешампионите ще попадне и Цветан Генков, който страдаше от стомашен вирус.

Припомняме, че в групата е включен и другият от "побойниците" на "Герена" - Гари Родригес.

Както ви информирахме по-рано днес, холандското крило и таранът са си налетяли на бой по време на тренировката на тима.

"През седмицата Генков имаше стомашни проблеми, но вече е здрав. Няма да правя много промени в състава. Ако видите внимателно с какво разполагам, ще знаете, че няма да правя промени", заяви Йоканович, цитиран от официалния уебсайт на клуба.

"Гари Родригес започна сезона по необичаен начин. Той получи червен картон в началото на мача с Ботев Пд и това му попречи да играе срещу Локомотив Пд. Гари е много важен за нас играч, това е един от най-бързите футболисти, които някога съм виждал.

Мисля, че физически и психологически отборът е добре. От 15 дни постоянно ме питат за това. Казват, че футболният треньор трябва да бъде и психолог. За мен е привилегия да водя Левски, но не съм доктор. Футболистите трябва да знаят, че във футбола е така - печелят се мачове, но понякога се и губят.

Смятам, че футболът не е само да се рита топката и да тичаш. Според мен футболистите трябва да са интелигентни хора. Смятам, че интелигентните хора не бива да изпадат в депресии. Свикнал съм на такива разговори с феновете, не мисля, че е проблем. Това са нормални неща.

Те обещаха да ни подкрепят и да се върнат на трибуните. Доколкото знам, феновете на Левски са най-добрите", коментира специалистът.

"Смятам, че футболистите трябва да са много по-настойчиви в последните 20 метра пред вратата на противника. Играчите ми трябва да бъдат по-амбициозни при преодоляването на това разстояние.

Аз съм играл футбол и знам, че най-хубаво е да вкараш гол, няма значение дали си го направил от 2 или 3 метра. Статистиката ни от мача с Локо Пд прилича на баскетболна, а не на футболна.

Те имаха 3 удара и вкараха 2 гола, ние от 20 удара и 18 корнера, уцелихме веднъж. На мнение съм, че Левски е отбор, който трябва да атакува с повече хора. Срещу Локо Пд това правеше само Генков", заяви още сърбинът.

Както Sporta.bg ви информира по-рано днес, Йоканович коментира лаконично и спряганите за нови попълнения на "Герена" футболисти от Тотнъм.

Водещи

Най-четени