Треньорът на Милан поема Италия? 04.09 | 19:47

Вижте фаворитите за поста на Чезаре Прандели

От Иво Вецев

Слуховете около бъдещето на Чезаре Прандели продължават да тормозят "скуадра адзура", като днес Sky Italia разкри, че фаворитите за поста му са двама - Масимилиано Алегри и Алберто Дзакерони.

Според италианската медия, от футболната федерация на страната са влезли в контакт с треньорите съответно на Милан и Япония, тъй като се очаква Прандели да напусне поста си, след като изтече договора му след края на Мондиал 2014.

Вече няколко пъти излизаха различни имена, като се смяташе, че Роберто Манчини и Лучано Спалети са сред фаворитите, но и двамата имат високи финансови претенции.

Алегри от своя страна е изразил желанието си да води Италия в бъдеще. Неговият контракт с Милан изтича след края на сезона, като е възможно да се получи размяна и Прандели да поеме "росонерите".

Дзакерони от своя страна наскоро пое Япония и за кратко време преобрази "самураите", които завоюваха рекордна 4-та титла на Азия. Освен това "страната на изгряващото слънце" вече се класира за Модниал 2014.

В Италия слагат и Фабио Канаваро сред желаещите да се пробват начело на Италия, но от федерацията искат човек с опит на позицията.

Най-четени