Треньорът на "лъвчетата" призна превъзходството на Русия 14.10 | 09:18

Според Драган Иванов руският блок и физиката на съперника са направили разликата в мача

От Мариян Найденов

Старши треньорът на младежкия ни национален отбор по волейбол до 23 години Драган Иванов посочи изключително ефективната игра на руснаците на блок като основен фактор за загубата на "лъвовете" в малкия финал на Световното първенство в Уберландия (Бразилия).

"Сборная" стигна до пълен обрат, след като загуби първия гейм, но след това направи цели 25 блокади (рекорд на турнира - б.а.), с което прекърши българите, за да се поздрави с победа с 1:3 (24:22, 20:22, 25:27, 15:21) и бронзовите медали.

"Русия направи голямата разлика в мача с техните блокади. Те са по-високи от нас, което означава, че ни превъзхождаха физически. Отделно от това, нашият отбор далеч не е така опитен както руския. Мисля, че тези факти изиграха много важна роля за крайния резултат в мача", коментира Драган Иванов.

Централният блокировач на България Венцислав Рагин поздрави руснаците и се присъедини към мнението на треньора си, че високият руски блок е бил в основата на успеха на съперника.

"Първо искам да поздравя Русия за победата. Мачът беше доста равностоен. В някои моменти на втория гейм, а също така и на третия, може би не ни достигна малко късмет. От друга страна, ние не атакувахме толкова добре, както трябва, а блокадата на Русия беше на много високо ниво".

Селекционерът на "Сборная" Сергей Шляпников заяви, че е доволен от представянето на възпитаниците си и завоювания бронзов медал.

"Този бронзов медал е много добра награда за нашия отбор. Имахме известни проблеми при окомплектоването на състава, трима души трябваше да си останат у дома. Някои от нашите играчи вече могат да бъдат огледани и за мъжкия отбор след представянето си тук", каза Шляпников.

Най-полезният играч на Русия в мача Богдан Гливенко, който наниза 22 точки, 6 от които на блок, отбеляза, че отборът е дошъл в Бразилия дори с по-големи амбиции, но и третото място е голям успех.

"Най-добрият ни мач в първенството беше срещу България. Влязохме в първенството с големи изисквания към себе си и аз лично очаквах повече от отбора. Но все пак да отбележим, че се прибираме с медал и трябва да сме щастливи от бронза".

Водещи

Най-четени